Зрелище в топ 4 на Ла Лига: Детрониран шампион срещу доскорошен преследвач на Реал

3018
Зрелище в топ 4 на Ла Лига: Детрониран шампион срещу доскорошен преследвач на Реал
Снимка: Getty Images

Все повече въпросителни падат в испанската Ла Лига, но все още остава да се доуточнят отборите, които ще допълнят топ 4 към Реал Мадрид и Барселона, както и тези, които ще изпаднат. А голямото дерби в предпоследния кръг на първенството ще даде отговори на първата спомената неизвестна, тъй като се сблъскват два тима от четворката.

Ще успее ли детронираният шампион Атлетико да стигне поне бронза в Ла Лига?

Детронираният шампион Атлетико (Мадрид) посреща у дома Севиля, като има точка преднина пред андалусииците. Успех за някой от двата тима ще му даде пълно спокойствие до края, тъй като към момента Бетис има математически шансове да изравни по точки и двата отбора в оставащите два кръга.

Голямото дерби на 37-ия кръг ще се състои на модерния "Уанда Метрополитано" в неделя, 15-и май, от 19:30 часа българско време. Коефициентът на efbet за успех в полза на домакините, с който да си гарантират и третото място, е 2,30, докато победа за андалусииците е със ставка 3,60 (равенството е оценено на 3,20).

Атлети има само една победа в последните им седем директни мача във всички турнири (цели четири равенства). Любопитен факт е, че три от тези сблъсъци завършват при един и същ точен резултат - 1:1. Коефициентът общо четвърти двубой от последните им осем срещи да завърши при точен резултат 1:1 и двата тима да поделят точките е 5,60.

Изненадващо или не, но Севиля се намира в серия от две поредни победи над този съперник, макар и двете да идват в дома на андалусииците. Във въпросните седем срещи от Ла Лига между тях рядко някой от двата тима не успява да се разпише, като се стига до гол/гол в цели пет от случаите. Въпреки това резултатността не е толкова висока, като само два от мачовете са видяли над 2,5 попадения.

Ще успеят ли отново и Атлети, и Севиля да си вкарат?

Коефициентът на efbet в този случай също да има над 2,5 попадения в сблъсъка им е 2,45, докато за запазване на тенденцията и отново под 2,5 гола в срещата е 1,62. Съответно ставката пък за това и Атлетико (Мадрид), и Севиля да успеят да си вкарат поне по едно попадение е 2,10, докато за няма гол/гол е 1,82.

АТЛЕТИКО И СЕВИЛЯ ОСТАВИХА РАЗВРЪЗКАТА ЗА ФИНАЛА

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com