Зрелищно: Фаворитите в най-подценявания европейски турнир са в шок и почти аут

2819
Зрелищно: Фаворитите в най-подценявания европейски турнир са в шок и почти аут
Снимка: Getty Images

Вторият по сила европейски клубен турнир Лига Европа имаше достатъчно на брой критици, които се умножиха до небесата при създаването на трети такъв - Лигата на конференциите. Всеобщото мнение в началото бе, че най-качествените тимове там са Рома и Тотнъм, а те няма да имат мотивация да играят в състезанието.

Фаворитите в Лигата на конференциите се дънят един по един

Първото издание на турнира обаче предложи редица изненади. Колебливият в груповата фаза Тотнъм изобщо не взе участие в мачове след групите, докато Рома срещна "новия си най-голям европейски кошмар" - Бодьо/Глимт, който "вълците" не могат да победят вече в три мача в рамките на половин година (две загуби и едно равенство).

"На помощ" на реномето на Лигата на конференциите се притече Лестър, след като отпадна от Лига Европа. "Лисиците" стигнаха четвъртфиналите (засега) в турнира, но там срещат ПСВ и не спечелиха първия мач (0:0). Реваншът е в четвъртък (14.04) от 19:45 часа българско време. Коефициентът на efbet за успех на Лестър е 3,85, докато за победа на ПСВ е 2,05 (равенството е оценено на 3,75).

Безспорно най-зрелищният двубой от четвъртфиналите в турнира до момента бе между Фейенорд и Славия Прага. Това е и единствената двойка, в която няма сериозно изявен фаворит за спечелването на трофея. Те завършиха при зрелищно равенство 3:3, а в четвъртък (14.04) от 22:00 часа българско време излизат за своя реванш.

Коефициентът за ново равенство между тях е 3,70, докато за успех за домакина във втория мач Славия Прага е 2,80, съответно за успех на гостите е 2,55. Ставката пък за ново голово зрелище с над 5,5 попадения е 9,80, докато за под 2,5 гола е 2,25.

Ще се възползва ли Олимпик Марсилия от провали на Тотнъм, Рома и Лестър?

Друг от отборите, за които се смята, че имат сериозен шанс за успех в Лигата на конференциите, е вторият във Франция Олимпик Марсилия. Тимът победи с 2:1 ПАОК в първия мач, а коефициентът да запише успех и във втория им сблъсък е 2,35. Победа за гърците пък е със ставка 3,30 (равенството е оценено на 3,45). Двата тима играят в четвъртък (14.04) от 22:00 часа българско време.

Разбира се, няма как да не се обърне по-сериозно внимание на Рома. "Вълците" загубиха с 1:2 от Бодьо/Глимт първия мач. Двата тима бяха заедно и в груповата фаза, където норвежкият първенец първо разби италианците с 6:1, а след това отново не загуби (равенство 2:2). Така това се превръща в едва втория отбор, срещу който наставникът на Рома Жозе Моуриньо има три или повече мача, но без записан успех (другият е... Реал Мадрид).

Коефициентът на efbet "вълците" на Специалния най-сетне да победят този съперник е 1,40, докато за ново голямо разочарование за Моуриньо и успех в полза на Бодьо/Глимт е 8,20. Ставката пък за второ равенство от четири двубоя между италианците и норвежците е 5,40. Двата отбора излизат един срещу друг в четвъртък (14.04) от 22:00 часа българско време.

СТАНАХА ЯСНИ ВСИЧКИ ПОЛУФИНАЛИСТИ В ЛИГАТА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ - НАУЧЕТЕ ГИ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com