230 000 са бежанците от конфликта в Украйна

15123
230 000 са бежанците от конфликта в Украйна
Снимка: Gettyimages

325 украински военни са загинали, а 1232 са ранени по време на антитерористичната операция на украинската армия срещу проруските сепаратисти, предаде УНИАН, позовавайки се на говорителя на министерството на отбраната в Киев Андрий Лисенко.

Само за изминалото денонощие в хода на операцията в източните региони на страната са загинали 13 войници, а 19 са ранени.

Холандия ще изпрати 40 полицаи на мястото на катастрофата в Украйна

Холандия ще изпрати 40 души невъоръжена военна полиция на мястото на катастрофата на малайзийския самолет в Украйна, "за стабилизиранет...

Около 230 хиляди души са били принудени да напуснат домовете си заради военния конфликт в Източна Украйна, съобщи Агенцията за бежанците към ООН. По данни на говорителя на агенцията Дан Макнортън сто хиляди са потърсили убежище в други региони на Украйна, а около 130 хиляди са избягали в Русия.

В Източна Украйна продължават бойните действия. Един човек е загинал, а двама са пострадали при продължилите цяла нощ боеве между украинската армия и проруските сепаратисти в град Донецк. Двама мирни жители на Лисичанск са загинали и седем са хоспитализирани.

Властите в Киев съобщиха, че градовете Северодонецк и Лисичанск вече се намират изцяло под контрола на армията. Според източници на сепаратистите украинската армия има над 130 убити и ранени при последните боеве.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа