40 000 места за първи прием на бежанци ще предостави Германия

3561
40 000 места за първи прием на бежанци ще предостави Германия
Снимка: Gettyimages

Германия ще предостави 40 000 места за първи прием на бежанци, които ще са справедливо разпределени из цялата страна. Това обеща канцлерът Ангела Меркел на среща с премиерите на германиките провинции, която продължи четири часа до късно снощи.

Федерацията ще подкрепи отделните провинции и ще се погрижи бежанците да бъдат разппределяни бързо така, че да не тежат само на някои от тях, съобщи БНР.

Ислямофобското движение "Пегида" става партия

Германското антиислямско движение "Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада" ("Пегида") ще се конституира като партия. Така...

В момента Бавария поема целия поток и от там с рейсове бежанците се извозват в различни провинции, но в твърде бавни темпове. В Бавария се намират все още 40% от всички бежанци в Европа и провинцията вече издъхва под тази тежест. 40 000 места за първи прием ще бъдат създадени спешно навсякъде в страната и хората ще бъдат пращани незабавно към тях, а едва след това ще се разглежда статуса им. Който има право на убежище, ще го получи, който няма перспектива за такова, не може да остава в Германия. Това е решението на Берлин.

Същевременно военният министър Улсула фон дер Лайен обяви, че Германия няма да се включва в пехотна мисия срещу ИД в Сирия и военният конфликт там трябва ад се решава по друг начин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com