Ислямофобското движение "Пегида" става партия

6740
Ислямофобското движение "Пегида" става партия
Снимка: Getty Images/Guliver

Германското антиислямско движение "Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада" ("Пегида") ще се конституира като партия. Така то ще има възможност да участва в регионалната и федералната изборна надпревара. Това съобщи съоснователят и водеща фигура на движението Луц Бахман, цитиран от Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Новата политическа структура ще прекрати "кражбата" на последователи, която извършва партията "Алтернатива за Германия", а на международно ниво обеща да сътрудничи с консервативните сили в цяла Европа.

Изкушението "Пегида"

Изкушението за сближаване с ислямофобското движение „Пегида“ разделя младата антиевропейска партия „Алтернатива за Г...

Основаната през октомври 2014 г. "Пегида" се разглеждаше преди всичко като гражданско и протестно движение, но бежанската криза допринесе за нейното бързо разрастване. Полицията в Дрезден съобщи, че няма да публикува повече официална статистика за броя на последователите ѝ, които се включват в протестните шествия. Наблюдатели и журналисти оценяват броя на демонстрантите, които присъстват на традиционните митинги на движението, на повече от 5000 души.

През последните месеци "Пегида" стана още по-сурова и враждебна - движението определи федералните политици в Берлин за "предатели" и "бежанска мафия". Решението на властите да възстановят временно стационарния контрол по границата с Австрия е "опиум за народа", което може да доведе до сблъсъци, убийства и дори гражданска война в граничните региони, твърдят представители на "Пегида".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа