75% от децата под 4 години имат мобилен телефон или таблет

10173
75% от децата под 4 години имат мобилен телефон или таблет
Снимка: Thinkstock

Проучване извършено неотдавна показва, че 44 на сто от децата на една година и 77 на сто от децата до две години вече ползват мобилен телефон, предаде БГНЕС.

Изследването е направено във Филаделфия и в него участвали 350 родители. 70 на сто от тях заявили, че не контролират използването на електрони джаджи от техните деца. 65 на сто от родителите признали, че дават своите мобилни апарати на децата си, за да бъдат мирни, а 25% разрешават на децата си да отидат в леглото си с телефона. Медицински проучвания показват, че отиването в леглото с мобилен телефон нарушава съня на детето.

Резултатите също така показали, че 90 на сто от децата до 4 години поне веднъж са използвали мобилен телефон, а 75 на сто от тях разполагат с таблет, смартфон или айпад.

Психолозите уточняват, че резултатите са изненадващи и все още не знаят какви последствия ще има технологията върху останалата част от живота им. Американската академия на педиатрите съветва родителите да използват новите технологии заедно и най-вече да ограничат ежедневното им използване.

Българчета грабнаха златен и бронзов медал на Световното по шах

12-годишната Нургюл Салимова спечели златото в своята възрастова група на Световното първенство по шахмат за младежи и девойки до 18 го...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа