Австрийските власти арестуваха нацист, заплашващ да избива бежанци

1379
Австрийските власти арестуваха нацист, заплашващ да избива бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Австрийската полиция е арестувала мъж, който в неонацистки реторичен стил заплаши да убие хората, търсещи убежище. От къщата му са конфискувани оръжия и боеприпаси.

Младият 20-годишен мъж "многократно е казвал пред приятели, че иска да убие с пушката си всички лица, търсещи убежище" в центъра за бежанци, съобщи провинциалната полиция в Горна Австрия, предаде БГНЕС. Той използвал неонацистка реторика и изпратил два есемеса на приятел с "националсоциалистическа идеология", уточняват от полицията.

Само за седмица близо 700 мигранти са се удавили в Средиземно море

Над 700 мигранти най-вероятно са намерили смъртта си в Средиземно море, южно от Италия при различни инциденти с плавателни съдове през ...

При ареста му в областта на Линц, полицията открила и нацистки колекции. Елитни командоси от подразделението "Кобра" са го задържали близо до дома му.

Миналата неделя, психичноболен, близък до неонацистките мрежи, стреля с автомат по тълпата по време на селски празник в провинция Форарлберг (в западната част на Австрия), убивайки двама души и ранявайки дванайсет. По-късно той се самоуби.

През Австрия преминаха стотици хиляди бежанци през 2015 г. В страната останаха 90 хиляди, или повече от 1% от населението на страната, изпреварена единствено от Швеция в рамките на ЕС. Този поток тласна към политическите върхове крайнодясната Партия на свободата, която обаче обявява, че отхвърля всички форми на насилие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа