Догодина ще има среща в Рим на страните обединени срещу "Ислямска държава"

3865
Догодина ще има среща в Рим на страните обединени срещу "Ислямска държава"

Външният министър на Италия Паоло Джентилони оповести, че през януари 2016-та година, в Рим ще се проведе среща на страните, обединени срещу "Ислямска държава". Това стана по време на пресконференция в присъствието на специалния пратеник на ООН за Сирия Стефан де Мистура, съобщава БНР.

Точната дата на срещата ще бъде определена допълнително и по думите на министър Джентилони вероятно ще е през втората половина на месец януари догодина. Той обясни, че не бива да се изпитва носталгия към идеята за присъствието на хиляди военни на место както преди 15-20 години,които биха решили проблема, защото опита показа, че военните интервенции не доведоха само до положителни последствия.

Само 159 от 160 000 бежанци са разпределени от Италия и Гърция по квотната система

По-малко от един на 1 000 бежанци в Италия и Гърция e преместен по квотната система. Към днешна дата едва 159 от общо 160 000 бежа...

„Необходима е единна коалиция, способна да се противопостави на Ислямска държава”, изтъкна още Паоло Джентилони. На срещата в Рим ще се обсъдят и американските инициативи за засилване операциите срещу джихадистите, каза още той.

От своя страна, специалният пратеник на ООН за Сирия Стефан де Мистура заяви, че битката срещу Ислямска държава може да бъде спечелена чрез политическо решение за Сирия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com