X
 
 

Драмата със заложници във френски затвор приключи

1498 0
Драмата със заложници във френски затвор приключи
Снимка: Pixabay
Приключи драмата със заложници в един от затворите с максимално ниво на сигурност във Франция, предаде БГНЕС, по информация на АФП.

Надзирател и стажантка бяха освободени, след като затворник, въоръжен с изработено от него с подръчни материали оръжие, ги взе за заложници.

18 месеца затвор за френски бизнесмен, продавал лодки на мигранти

Френски собственик на фирма за продажба на лодки втора употреба е осъден на затвор за продажба на десетки плавателни съдове на отчаяни ...

В продължение на 5 часа надзиратели и полицаи преговаряха с похитителя. Полицейските екипи пристигнаха с три хеликоптера в затвора в Конд сюр Сарт, северно от град Льо Ман, където повечето затворници са опасни, радикализирани престъпници или такива с тежки дисциплинарни нарушения.

Мъжът нападнал охранителя и стажантката, която се обучавала за охранител по време на обяда в затвора.

Според министъра на правосъдието, затворникът имал психически проблеми в миналото. В затвора бил за обир, изнасилване и убийството на съкилийник. Министърът обяви, че надзирателя и стажантката не са пострадали.

Инцидентът идва, след като нивото на сигурност в затвора беше повишено поради друго нападение. През март затворник наръга двама охранители със собственоръчно направен нож.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители