И децата с оръжие в ръка: Доктрината на Путин заради Украйна (ВИДЕО)

8602
И децата с оръжие в ръка: Доктрината на Путин заради Украйна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Въвеждането на военно обучение в Русия дори за хора, които не са пълнолетни, не е тайна. Поредни видеокадри обаче показват как практиката се разпространява – в името на политическата демагогия на руския диктатор Владимир Путин, който с нея оправдава войната, която подпали срещу Украйна и за която постоянно внушава, че е срещу Запада.

Видеокадрите са от Нижни Новгород. Те говорят сами за себе си – преди да почнат тренировки, децата казват молитва. Защо – руската доктрина е, че така се учат на "патриотизъм".

(КАРТА) По отношение на Бахмут, сутрешната сводка на Генералния щаб на украинската армия не е по-различна от последните дни. На северния фланг украинците посочват Красна Хора и Парасковивка като места, където са спрени руски атаки, а на южния – Ивановско (5-6 километра югозапад-запад от самия град). (КАРТА) От северната страна ЧВК Вагнер натиска към Роздоливка и Федоривка (15 километра североизточно от Бахмут), а бившият военен министър на т.нар. ДНР (Донецка народна република) Игор Гиркин твърди, че идеята е да се развие направление за руска атака към Северск.

Данните, че руснаците успяват да пренесат боя в самите предградия на Бахмут обаче са факт – и то от украинска страна. От североизточната част става въпрос за административен район „Собачевка“, а от юг боеве има близо до гробищата на града. Геолокализирани видеокадри показват украински артилерийски обстрел в източната част на Бахмут.

Вчера, 3 февруари, се появи информация, подкрепена и с видеокадри, за свален руски Су-25 при Бахмут. На кадрите се вижда човек с парашут – това е пилотът, който е успял да катапултира навреме.

При Угледар (Въгледар, Вухледар) руският натиск не само е спрян, но няма данни през последното денонощие за никаква сериозна атака. По думите на зам.-кмета на града Максим Вербовский, руснаците опитват да обкръжат града от две страни и са се отказали от опитите си за фронтална атака.

В Луганска област най-горещо си остава по линията Сватово – Кремена. Украинците изрично посочват Диброва (5 километра югозападно от Кремена) и самата Кремена като места, където са спечелили битки последното денонощие. За там имаше сведения, че руснаците опитват да атакуват от Площанка (15 километра северозападно от Кремена) към Червенопоповка (5 километра северно от Кремена), за да изтласкат украинците през река Жребец. От руска страна има твърдения, че украинците са повишили интензивността на артилерийския обстрел. Същевременно говорителят на украинското командване „Изток“ полковник Серхий Черевати заяви, че руснаците са увеличили активността си в направлението към Лиман – направили са рекорден брой обстрели за деня, 384 и е имало 20 пехотни сблъсъка с украинските части в тази зона. А при Билохоривка, на 12 километра южно от Кремена, има данни за опит на руснаци, преоблечени като украинци, да атакуват украински позиции – видеокадри показват убити такива войници, които не са украинци.

В Херсонска и Запорожка област руската активност към момента е минимална. Говорителят на украинското командване "Юг" Наталия Хуменюк обаче предупреди, че украинците са готови за "вторична атака" в тези области, макар в момента руснаците явно да са съсредоточени върху Източното направление (Донецка и Луганска области). А локални сблъсъци и в Херсонска, и в Запорожка област има - пример е видео с унищожаването на руска гаубица при Хола Пристан, Херсонска област.

ОЩЕ: Боевете в Украйна кипят, руснаците изглежда се готвят за нова атака (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Аварийно кацане на самолет в Родос

Измислени гласове и мъртви души за Путин: Примери да искаш (ВИДЕО и СНИМКИ)

Варшава: Замразените активи трябва да се използват за отбрана на Украйна

Шарл Мишел: Ако Европа иска мир, трябва да се готви за война

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 19.03 - Защо германската ракета Taurus е най-желаното от Киев оръжие?

Полша и Германия ще създадат танкова коалиция за Украйна

Зеленски: Жизненоважно е бързото решение на Конгреса на САЩ за помощта за Украйна

Взривове в Белгород, гори завод за ракетни двигатели (ВИДЕО)

Германия няма да признава Путин за президент на Русия, хутите го поздравиха

Проучване на New-Europe: Около половината от гласовете за Путин са фалшифицирани (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа