Обща стачка парализира Испания

5550
Обща стачка парализира Испания
Демонстрантите изразиха недоволството си от реформите на пазара на труда, подготвяни от кабинета на премира Мариано Рахой

Масови протести на служителите в обществения и държавния сектор блокираха Испания. Демонстрантите изразиха недоволството си от реформите на пазара на труда, подготвяни от кабинета на премира Мариано Рахой. Според двата най-големи синдиката в страната в момента не е време да се отнемат правата на работещите, като се вземе предвид фактът, че Испания е страната с най-високата безработица в целия Европейския съюз.

Протестът засегна всички сфери на обществения живот в страната. Протестът започна със сблъсъци с полицията, като стотици демонстранти блокираха най-големия склад за храни в столицата Мадрид.

Испания изнемогва

23 - това е испанското число на ужаса. На толкова процента възлиза безработицата в страната. Испанците изнемогват, кризата ги превръщ...

Много хора недоволстват срещу трудовата реформа, която дава повече права на компаниите при уволняване на служители си и премахва националната система за колективно трудово договаряне. Рестриктивните мерки на управляващите предвиждат съкратените служители да получават компенсация до 33 вместо 45-дневно заплащане за всяка изработена година.

До момента протестните демонстрации в Испания преминаваха мирно, въпреки че страната е с най-високата безработица в целия Европейския съюз, припомнят запознати. Около 23 процента от населението и половината от младежите под 25 години не работят.

Този протест е първото голямо предизвикателство пред правителството на Мариано Рахой от началото на управлението му преди 100 дни, а това ще бъде осмата обща стачка след прехода на Испания към демокрация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа