Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинското разузнаване опростява правилата за наемане на чужденци (ВИДЕО)

11 юни 2024, 11:27 часа • 1253 прочитания

Чужденците, които подписват договор с Главно разузнавателно управление на Украйна (ГУР), имат право да разтрогнат контракта си само след 6 месеца служба, ако преценят, че работата в бойни условия не е подходяща за тях. За разпоредбата, която се съдържа в закона за мобилизацията, поясни началникът на щаба на Международния легион към ГУР с позивна "Шеф" в документалния филм "Легиони на светлината".

"Чужденците не са длъжни да останат тук година, две, три или пет. Може да им трябва време да преценят, да се ориентират, да разберат защо не са готови, какви умения и знания трябва да получат или са готови да ги получат тук, в битка", каза той.

Как става подборът?

Още: Украинските командоси преследват руските наемници в Сирия: Истински лов (ВИДЕО)

Чуждите граждани се регистрират на сайта на ГУР, попълват формуляр, в който отбелязват опита и уменията си. "Някои от тях са воювали в Сирия, други в Ирак, в Афганистан и т.н. Ние имаме нашия си опит тук. Стремим се към най-доброто, към опита на НАТО. При всички случаи на ръководни постове винаги са украинци с боен опит и добри познания по чужди езици", каза още Шеф.

Кандидатурите на всички желаещи се разглеждат подробно, след което ако е одобрен, кандидатът получава покана да пристигне в Украйна, да подпише договор и да се присъедини към бойния отряд.

Още: Путин е като граф Дракула, знаем за бункерите му: Украинското разузнаване

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес