Орбан: Ако приема миграционния план, ще ме обесят на уличен стълб в Будапеща

2801
Орбан: Ако приема миграционния план, ще ме обесят на уличен стълб в Будапеща
Снимка: Getty Images/Guliver

Унгарският премиер Виктор Орбан открито се противопостави на споразуменията, постигнати на срещата ЕС-Турция, предава македонското електронно издание "Локално", като се позовава на публикация на турския вестник "Милиет". Според изданията унгарският министър-председател е заявил, че неговото правителство не желае мюсюлмани-мигранти в страната.

"Всяка страна трябва сама да реши колко бежанци да приеме и това е неин избор. Ние не искаме. Брюксел може да обещава още много неща на Турция, но тези обещания не се отнасят за всяка страна от ЕС. Ако приема подобен миграционен план, ще увисна на някой стълб в Будапеща", заявил Орбан.

Словения затвори границата си за мигранти

От тази нощ Словения напълно прилага Шенгенското споразумение по нейните граници с Хърватия, предаде държавната агенция СТА и уточни,...

"Милиет", цитиран от "Фокус", отбелязва, че турската делегация е останала изключително недоволна от позицията на унгарския премиер, тъй като всяко нейно предложение е срещнало съпротивата на Орбан.

Вестникът публикува турските предложения, на които унгарския премиер казва "Не" - визова либерализация за Турция от юни 2016 г., предоставяне на Турция на 3 млрд. евро до края на 2016 г. и допълнителна помощ от 3 млрд. евро, провеждане на редовни срещи ЕС-Турция всеки месец, връщане на всички нелегални мигранти от Европа в замяна на прием на сирийски бежанци, ЕС да поеме разходите по връщането на нелегалните мигранти в Турция, ЕС и Турция да определят "хуманитарни зони за сигурност" в Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа