Путин е внесъл в Думата законопроектите за присъединяването на Крим

21796
Путин е внесъл в Думата законопроектите за присъединяването на Крим
Снимка: Getty

Руският президент Владимир Путин е внесъл в Държавната дума законопроектите, свързани с присъединяването на Крим, съобщава РИА Новости.

Първият документ е договорът между Русия и Крим „За приемане в Руската Федерация на република Крим и образуване в Руската федерация на нови субекти”. Този документ трябва да премине през процедура на ратификация.

Според Додик Крим е обявил независимост легитимно, а Косово - нелегитимно

Президентът на босненската Република Сръбска Милорад Додик заяви днес в Баня Лука, че не може да се прави паралел между ситуацията в Ко...

Вторият документ – федералният конституционен закон „За приемане в Руската Федерация на република Крим и образуване в Руската федерация на нови субекти република Крим и град с федерално значение Севастопол”, ще бъде разгледан по процедура за разглеждане на обикновени законопроекти.

В същото време Путин е назначил министъра на външните работи Сергей Лавров за докладчик по федералния конституционен закон за приемане на Крим в Руската федерация.

„Назначава се министъра на външните работи Сергей Лавров за официален представител на президента при разглеждането в палатите на Федералното събрание на Руската федерация на проекта за федерален конституционен закон „За приемане в Руската Федерация на република Крим и образуване в Руската федерация на нови субекти република Крим и град с федерално значение Севастопол”, се посочва в разпореждане на Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа