Легендарен футболист е в списъка със заподозрени в корупция във ФИФА

6660
Легендарен футболист е в списъка със заподозрени в корупция във ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

Легендарният футболист, бивш член на изпълкома на ФИФА и почетен президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер влезе в списъка със заподозрени за корупция във ФИФА, съобщава "Bild", цитиран от БГНЕС.

На 8 октомври комитетът по етика към ФИФА отстрани Йозеф Блатер, Мишел Платини и Жером Валке от всякаква дейност, свързана с футбол за 90 дни. Очаква се днес комитетът да обяви списък с всички имена, заподозрени в корупция в световната футболна централа.

Блатер е подал жалба срещу решението да бъде отстранен от ФИФА

Президентът на ФИФА Сеп Блатер е подал жалба във връзка с решението да бъде отстранен от футболна дейност за 90 дни, внесено от Етичнат...

По-рано немското издание "Spiegel" съобщи, че Германия е подкупила четирима функционери в Изпълкома на ФИФА, за да получи право на домакинство на Мондиал 2006. Според информация на изданието се е създал специален таен фонд в Германия, с който да се подкупят служители във ФИФА.

Собственикът на спортна марка по това време Роберт Луис-Драйфус е вложил 10,3 милиона швейцарски франка в този фонд, а Бекенбауер е бил сред тези, които са знаели за създаването му. През 2014 година Бекенбауер беше отстранен от футболна дейност за 90 дни, заради отказа си да сътрудничи в разследването за домакинството на Катар на Мондиал 2022 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят