Как трябва да се постави мрежата против плевели

8370
Как трябва да се постави мрежата против плевели
Снимка: iStock

Всяко домакинство, което се занимава с градинарство или земеделие, знае колко трудно е да се справи с плевелите. Те могат да нанесат сериозни щети на културите и да унищожат труда ви за отглеждане на растения. Едно от най-ефективните средства за борба с този проблем са мрежите против плевели, които не само предпазват от нахлуването на плевели, но и подпомагат здравия растеж на културите.

Защо мрежите против плевели са необходими?

Мрежите са изработени от UV стабилизиран полиетилен и са изключително издръжливи. Те не само предпазват градината от плевели, но и улесняват развитието на желаните култури. Стабилното покритие осигурява дълготраен живот на мрежата, като същевременно затопля земята и подпомага растежа на растенията.

Кой е най-бързият начин за справяне с плевелите в градината

Предимствата на мрежите против плевели

Подходящите мрежи за борба с плевели не използват химикали, което ги прави идеални за биологично земеделие. Те също така предпазват съседните растения от увреждане и позволяват на почвата да запази своята плодородност.

Стандартните мрежи са произведени от 100% UV стабилизиран полиетилен и са изключително издръжливи. Те се използват най-често в оранжерии или за да се избегне изникването на плевели, или нежелана вегетация. Позволяват на почвата да се охлажда, имат добра водопропускливост и предпазват от преминаване на слънчевите лъчи.

плевели

Как се поставя мрежата против плевели?

Поставянето на мрежата против плевели е лесно и достъпно за всеки. Следва да се подготви земята, да се разположи мрежата и да се поддържа чиста чрез периодично почистване. Тези стъпки осигуряват ефективна защита с минимални усилия. При избора на ефикасен продукт за борба с плевели в градината, трябва да търсите решение, което пропуска достатъчно въздух и вода, за да не се губи плодородността на почвата.

Допълнителни приложения на мрежите против плевели

Освен като средство за борба с плевели, мрежите имат и други полезни приложения в градината. Те могат да се използват за предпазване на посевите от животни, които обичат да ровят – например домашни кучета, птици и др. Друго тяхно приложение е за поддържане на почвата и защита от ерозия при по-голям наклон.

Излейте това върху плевелите в двора. Няма да ги видите повече

Мулчирането с мрежа за плевели се използва много в оранжерии като легла за цветя. При засаждане на растения върху мрежата или мулчинга се пробиват дупки с топъл нож и там се поставят растенията. Мулчинг мрежата е разграфена на правилни квадрати за по-лесно позициониране на растенията.

Мрежите против плевели представляват несравнимо средство за контрол на нежеланите растения в градината или на земеделските култури. Те не само предпазват от плевели, но и подпомагат здравословния растеж на растенията и запазват плодородността на почвата. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Сместа, която гони голите охлюви от градината

Златни правила за красива градина: Кога и как да поливате тревата през пролетта

Цветята, които трябва да засадите след Великден

Торене на картофите при цъфтеж - ето как се прави

Най-доброто място за засаждане на череши - реколтата няма да има прибиране

Как и кога да събираме див лук

6 съвета за добър старт на божурите през пролетта

С какво се пръскат доматите при цъфтеж?

Невероятна реколта от домати и краставици: Тайните на подготовка на почвата

Кога зреят обикновено горските ягоди

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com