Засаждане на магнолия в двора: Задължително добавете това в почвата, за да е здраво дървото

42980
Засаждане на магнолия в двора: Задължително добавете това в почвата, за да е здраво дървото
Снимка: Getty Images/Guliver

Големите, ароматни, цветове са само част от чара на магнолиите. Тези атрактивни дървета се отличават и с лъскави, тъмнозелени листа и голяма, екзотична шушулка, която се отваря през есента, за да разкрие ярко оранжево-червени плодове, които се услаждат на птиците и другите диви животни.

Още: Органични или химически торове са по-подходящи за розите

Информация за магнолиите

Дърветата магнолия произхождат от Източна Азия и Хималаите, източната част на Северна Америка и Централна Америка. Те растат на височина от 12 до 24 метра и се разпростират на 9 до 12 метра. В зависимост от вида магнолиите могат да бъдат вечнозелени, полу-вечнозелени или листопадни.

Някои от широколистните видове цъфтят в началото на пролетта, преди дървото да се разлисти. Една от трудностите при грижите за магнолиите е да се справите с големите, чупливи листа, които непрекъснато падат от дървото.

Много хора премахват долните клони на магнолиите, за да улеснят косенето, но ако оставите долните клони на дървото, те ще се свлекат на земята, скривайки падналите листа. Сянката от дървото и натрупването на листа не позволява на тревата да расте, а с разпадането на листата те осигуряват хранителни вещества за дървото.

За да постигнете най-оптимални резултати при отглеждането на магнолии извън обичайния район на отглеждане, купувайте дърветата на място, за да сте сигурни, че сортът е подходящ за вашия регион.

Как да се грижим за дървото магнолия

Ако търсите декоративно дърво, което да понася влажна и мокра почва, не е нужно да търсите друго освен магнолия. Засаждането на магнолия е най-добре да се извърши във влажна, богата, леко кисела почва, която е допълнена с компост или листна маса, ще даде добър старт на дървото.

Като част от грижите за магнолиите ще трябва да ги поливате, за да поддържате почвата около основата на дървото влажна. Особено важно е младите дървета да се поливат добре, докато се установят. Наторявайте през пролетта, когато цветните пъпки започнат да набъбват, с тор с бавно освобождаване.

Как да отглеждаме устойчиви дървета магнолия

Допълнителна информация за отглеждането на здрави дървета магнолия включва рутинна поддръжка на тревните площи. Винаги насочвайте косачките за трева така, че остатъците да летят далеч от дървото, и дръжте тримерите на разстояние. Кората и дървесината на дърветата магнолия лесно се повреждат от летящите частици от косачките за трева и от тримерите.

Още: 8 бели цветя, които трябва да имате в градината си

Получените рани са входни точки за насекоми и болести. Подрязването е друг фактор в грижата за магнолиите. Раните заздравяват бавно, затова ограничете подрязването до минимум. Подрязвайте дървото, за да отстраните повредите от счупените клони възможно най-скоро. Всички останали резитби трябва да се извършват, след като дървото цъфне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Добра грижа за стайните растения през пролетта

Премахване на плевели БЕЗ химикали в градината

Кои грешки при засаждането на картофи могат да съсипят цялата реколта

Направете моравата си перфектна след зимния сезон: Ето как

Кои са цветята, които гонят сляпото куче надалеч

Как да се преборим с болести и плевели, без да ползваме химикали

Кои са златните правила при засаждане на моркови

Време е да подрежете смокините: Ето как

Какво е особеното при засаждане на мексиканска краставица

Как да засадим тиквички от разсад?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com