8 бели цветя, които трябва да имате в градината си

24178
8 бели цветя, които трябва да имате в градината си
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Белите цветя могат да окажат силно въздействие върху всяка градина. Независимо дали парцелът ви е изпълнен с цяла цветна феерия или предимно със зелени растения и храсти, белите цветя могат да добавят контраст и баланс към градината.

Още: Кога и как да подрежете розите, за да се радвате на обилен цъфтеж цяло лято

Белите цветя могат да послужат като силна фокусна точка на фона на изцяло зелени площи или могат да бъдат преплетени, за да разчупят цветните струпвания. Това е като рисуване с растения. Ако смятате, че градината ви може да се възползва от някои бели акценти, събрахме някои от най-любимите ви бели цветя, които със сигурност ще подобрят всеки двор.

Гардения

Ако сте готови за малко предизвикателство с голяма награда, гарденията определено си заслужава да бъдат разгледани. Растенията са известни със силния си аромат, тъмнозелените си листа и големите си бели цветове. Те имат репутацията на малко капризни, но ако успеете да осигурите място с много слънце и лека сянка и да поддържате растенията достатъчно влажни, тогава наградата ще си заслужава.

Маргаритка

Ако харесвате класиката, маргаритките са закачливо и сладко допълнение към всяка градина. За щастие, те са доста издръжливи и сравнително лесни за поддръжка, така че след като се установят, няма да се налага да се притеснявате твърде много за тях. Освен това цветовете им привличат пеперуди и опрашващи насекоми, така че са чудесни за създаване на градина, благоприятна за опрашващите насекоми.

Азалии

Азалиите са популярни цъфтящи храсти, които могат да направят чудеса за привлекателността на градината ви. Розовите, лилавите и червените азалии са често срещан избор, но белите сортове като "Delaware Valley White" и "Gumpo White" са зашеметяващи варианти за добавяне на контраста в градината. Най-хубавото? Азалиите могат да живеят десетилетия - или повече - така че определено ще си върнете парите за това растение.

Божури

Божурите са драматично и ефектно цвете - в най-добрия смисъл, а белите сортове имат непреходен и поразителен външен вид. Те са устойчиви, дълготрайни многогодишни растения, които за щастие са доста издръжливи и лесни за отглеждане. Техният силен, често сладък аромат също е голям бонус.

Рози

Розите са друго класическо допълнение към градината - и всъщност са доста лесни за грижа, въпреки това, което може би сте чували. За най-добри резултати те предпочитат слънчево място с добър дренаж, а с правилните грижи повечето рози могат да растат доста бързо. Съществуват няколко сорта бели рози, които ще придадат романтичен вид на вашата градина.

Лилии

Лилиите имат смели, звездовидни цветове, които се открояват във всяка градина. При правилно третиране те са многогодишни растения с ниска степен на поддръжка, на които можете да се наслаждавате година след година без много стрес. Може да се наложи само да добавите няколко кола, за да предпазите големите цветя от преобръщане.

Нарциси

Нарцисите могат да внесат очарователно разнообразие в градината със своите разпознаваеми тръбести чашки. Жълтите нарциси са класически вид, но белите сортове привличат вниманието с уникалните си цветове, излизащи от високи, прави стъбла, напомнящи зелен лук. Нарцисите са лесни за отглеждане многогодишни растения, които са особено устойчиви на зимни условия.

Още: Ето как да се справите с болестите и вредителите по азалията

Бели ириси

Белите ириси са от онези цветя, които ще ви накарат да се обърнете два пъти. Венчелистчетата почти приличат на накъдрен шифон или нежни облачета. Растенията се чувстват най-добре на пълно слънце и в добре дренирана почва - и с правилните грижи могат да имат дълъг период на цъфтеж, а някои дори да цъфтят отново в края на лятото и през есента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Възможно ли е отглеждането на домати без поливане?

Билката, която е най-добрият тор за краставиците

2 домашни еликсира, с които орхидеята ви ще цъфти като луда

Дейности през МАЙ в домашната градина

Изборът на семена през май: Какво може да се сади през този период в градината?

Подходящи условия за отглеждане на успешна реколта от домати

Зеленчуци, които да засадите през май и юни: За закъснели градинари

Кои ЦВЕТЯ да засадя през май?

Най-добрият тор за едри и сладки малини се приготвя с 3 лъжици от това

С каква вода се поливат краставиците?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com