Диетолози бранят тестените изделия

13526
Диетолози бранят тестените изделия

Италиански диетолози се противопоставиха на широко разпространеното твърдение, че пастата е вредна и причинява затлъстяване.

Изследователите направили проучване, за да съживят популярността на националната си кухня и да докажат нейната полезност. Резултатите показват, че органичните тестени изделия са богати на комплексни въглехидрати, те съдържат повече протеини, калций, фосфор, калий, витамини от група В и РР. Най-важното е, че те не съдържат мазнини. Диетолозите съветват да комбинирате тестените изделия с гарнитура от зеленчуци. Не е препоръчително да комбинирате с месо, защото това би довело до напълняване, предаде БГНЕС.

Слаби без диета?

Искате да отслабнете, но не сте готови да се откажете от любимите си храни, да броите калории и да се преуморявате във фитнеса? Добрата...

Експерти изчисляват, че 100 грама варени макаронени изделия съдържат едва 98 калории, за сравнение, 100 грама пшеничен хляб има 262 калории. Ето защо диетолозите твърдят, че този продукт е с ниско съдържание на калории и може лесно да бъде включен в нискокалорична диета.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com