За лечебната сила на водата

10500
За лечебната сила на водата

Ако обичате водните процедури, лятото е най-подходящият сезон за тях. Не е задължително да ходите на море или да плащате месечен абонамент за басейн. Достатъчно е дори... да си свалите обувките.

Най-лесната и достъпна воднооздравителна процедура е ходенето на бос крак по мокра трева. Не е задължително дори да чакате дъждът да отмине, или да ставате твърде рано, за да хванете утринната роса.

Колкото повече влага има в тревата, толкова по-добре. И колкото по-често се разхождате боси по нея, толкова по-голям оздравителен ефект ще постигнете.

Такава разходка трябва да продължава не по-малко от 15 минути, но и не повече от 45. След процедурата не бързайте да си изтривате краката. По-добре просто обуйте сухи обувки. Желателно е да повървите 10-15 минути с обути крака по сухо място, покрито с пясък или камъни, първоначално с ускорено темпо, а след това с нормални крачки.

Ако живеете на място, където трева се намира трудно, може да се разхождате и по мокрите камъни, дори и по мокрия под у дома. Тези разходки могат да продължават от 3 до 15 минути в зависимост от вашето здравословно състояние. Здравите хора могат да правят това в продължение на 30-40 мин.

Тази процедура е особено полезна за тези, които често страдат от различни заболявания на гърлото и главоболие, причинено от резки промени в кръвното.

Почивайки си на брега на река, море или езеро, не се ограничавайте само с къпането. Задължително ходете боси по водата. Ходенето трябва да става с бавни, спокойни крачки. Едновременно може да правите и някои елементарни физически упражнения: вървете срещу течението, преодолявайки съпротивлението на водата или ходете по водата, високо повдигайки колене.

zdrave.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com