Търсят кръводарители за Клиниката по изгаряния в Университетската болница в Пловдив

27832
Търсят кръводарители за Клиниката по изгаряния в Университетската болница в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Кампания за кръводаряване в полза на петима свои пациенти започна Клиниката по изгаряния на Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.Това съобщи началникът на клиничното звено д-р Господин Желев.

от пациентите - четирима мъже и една жена, са с тежки изгаряния и различни съпътстващи травми и се нуждаят от преливане на кръв и кръвни продукти няколко пъти в денонощието. Сериозността на нараняванията им варира от 25 до 82%.

Търсят се кръводарители с нулева отрицателна кръвна група

Болница "Света Екатерина" спешно се нуждае от кръв кръвна група 0 - (нулева отрицателна) за пациент, който се намира на машина сърце-бя...

Доброволците могат да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология на бул. "България" номер 234 Б, който работи от 8 до 18.30 ч. Другото място е на ет. 1 в Хирургичния блок на УМБАЛ "Свети Георги" на бул. "Пещерско шосе" номер 66 в Пловдив в часовете от 8 до 14.30 ч. Дарителите трябва да съобщят, че кръвта е в полза на пациенти от Клиниката по изгаряния.

За пациентите може да се дарява кръв и в Отделенията по трансфузионна хематология на многопрофилните болници в Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик.Семействата на пострадалите и екипът на клиниката изказват предварително благодарност и признателност на всички хора,  дарят кръв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com