Вследствие на бедствията се увеличават фаталистичните мисли

15008
Вследствие на бедствията се увеличават фаталистичните мисли
Снимка: БГНЕС

Вследствие на бедствията се увеличават фаталистичните мисли. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” психологът Ани Владимирова.

„Когато човек е с повишена тревожност, прави повече грешки и се получава един затворен кръг – страх ни е, че може да ни се случи нещо, а от това ставаме още по-невнимателни”, допълни Владимирова.
По думите й, когато ни се случват повече неприятни мигове, мисленето ни се негативизира и не можем да забележим симптомите, по които можем да се оправим.

В Смолянско багери правят алтернативен път между седем бедстващи села

Багери проправят алтернативно трасе между седемте села от община Родопи, които след вчерашния порой се оказаха изолирани, предаде БГН...

„В такива моменти трябва да се търсят хора, които имат реални начини за справяне, които знаят нещо и могат да ти помогнат. Неслучайно в интернатите, където живеят деца с трагична съдба, им действа добре, когато се появят известни футболисти, успели хора, артисти, защото те им дават идеята, че човек може да се справи и да оцелее”, каза още психологът.

„Всеки човек в живота си има загуби, преодолява ги и продължава. На тези, които имат по-слаба психика, им се отразява с повече загуби”, обясни Владимирова. Тя допълни, че не трябва да чакаме някой да ни спасява, защото в един момент спасители свършват – особено при бедствия.

„Колкото повече носим отговорност в себе си и се стараем да се справим с живота, толкова повече ще намираме спасители”, допълни още Ани Владимирова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване