Коя е най-студената майка според зодията?

31781
Коя е най-студената майка според зодията?
Снимка: Istock

Емоционалната студенина и майчинството са много противоречиви понятия. Но в контекста на семейните отношения не толкова рядко срещаме такива хора.

Невъзможно е да се каже, че това определено е лошо. Студената майка не е тази, която не обича детето си, а тази, която умее да общува с него, без да проявява обич. Проявяването на нежност без причина не е неин навик. Тя може да бъде взискателна, безразлична, дистанцирана, но дава полезни уроци на младото поколение.

5-те най-лоши зодии в зодиака

Козирог

Качествата на Козирога са естествената противоположност на майчиния образ, който е въплътен в знака Рак в другия край на оста. Атмосферата на майчинството е мекота, сълзливост, чувственост, комфорт, грижа, съпричастност и обич - черти, присъщи на много жени Рак. Атмосферата на Козирога има съвсем други характеристики - дисциплина, сдържаност, студенина, сухота, ограниченост, аскетизъм, взискателност. Козирогът се свързва със строга йерархия и почти военен ред, работа и издръжливост. Козирозите не са естествено меки и емоционални.

Майките Козирог са взискателни и строги към децата си. В реалния живот това може да се прояви във факта, че майка с подчертано влияние на Сатурн или Козирог в картата не реагира правилно на емоционалните нужди на детето, тя просто не ги усеща. Може да й се стори, че нежността, проявена неподходящо и в неподходящ момент, ще разглези детето или ще подкопае нейното положение в семейството, което ще я направи по-уязвима и без авторитет.

Такава майка може да изисква от детето стриктно изпълнение на задълженията, от които тя е в състояние да състави цял списък - от учене до миене на пода у дома. Нейното възпитание укрепва детето, прави го самостоятелно и адаптирано към живота.

4 зодии, които нямат добра връзка с родителите си

Дева

Девата показва любов чрез действия, а не чрез думи. Този знак се отличава с организираност, благоприличие, интелигентност, категоричност и склонност към възприемане с ума, а не с вътрешността. Това е великият наредител, вечно оценяващ и коригиращ всичко и всички.

Девата, за разлика от Козирога, е по-гъвкава и умее да приема обстоятелствата и да се адаптира към тях. Козирогът е по-тежък в това отношение, светът трябва да се огъва под него, а не обратното.

Под формата на майка Девата може да бъде икономична и благоразумна. Тя знае, че е отговорна за задоволяването на основните нужди на домакинството си, като комфорт, храна, чистота и т.н.

Тъй като е отговорна, понякога дори твърде отговорна, Девата влага всичките си усилия, за да се превърне в идеален изпълнител. Нейната любов и грижа се проявяват в обслужването на близките. И понякога тя напълно забравя, че нейната релаксация, топлина и емоционална отзивчивост могат да бъдат много по-търсени.

„Ниската емоционалност“ не означава „лоша майка“. Не се съмняваме, че повечето Козирози и Деви компенсират студенината в общуването с правилно възпитание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХОРОСКОП:

Кой цвят портфейл привлича парите към всяка зодия?

Небето ще се избистри над главите на 4 зодии по Великден!

Кои зодии се сещат за всяко нещо в 12 без 5?

Седмичен хороскоп за 29 април - 5 май 2024 г.

Зодиакалният Чичко Паричко носи богатство в живота на 4 зодии днес!

Не Велика, а Късметлийска събота ще имат 4 зодии днес!

Съвет за всяка зодия за днес, 27 април 2024

Дневен любовен хороскоп за 27 април 2024

Уникално късметче за всяка зодия за 27 април 2024

На Лазаровден: Лъвовете ще се събудят за нов живот, а за любов Рибите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com