Кражбите в Кюстендил стават все повече

2554
Кражбите в Кюстендил стават все повече
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

С наближаването на празниците, в област Кюстендил зачестиха кражбите и обирите на апартаменти, предаде кореспондент от града за Actualno.com.

Вчера е обран апартамент в квартал “Запад“, като крадците са откраднали пари и документи. Собствениците на апартамента веднага подали сигнал в РУ Кюстендил, възмутени, че в жилището е проникнато с подбран или подправен ключ. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Отново масов бой в дискотека в Кюстендил

Масово сбиване е възникнало през нощта на 15-ти декември пред дискотека в  Кюстендил. Сигналът в полицията е постъпил в 02:14 ч. ...

Миналата седмица пък, в РУ Дупница е заявена кражба на диск за циркуляр, медни кабели и изпарители за газова уредба от гараж в града. Проникването е осъществено чрез взлом. Друго проникване с взом, в апартамент в Дупница, е заявено в местното РУ. Там крадците успяват да вземат всички пари от апартамента. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е дознание по случая.

В началото на месеца, кюстендилски криминалисти са установили двама извършители на кражба от фирмен обект. Единият е на 38 години, другият – на 36. Те са отнели 50 кг ламарина неръждавейка. Задържани са няколко часа след подаването на сигнала за извършеното престъпление. Полицаите хващат и 25-годишен кюстендилец - извършител на кражба на мобилен телефон. Кражбата е била извършена на 12 ноември в дискотека в града, тогава жертвата е подала сигнала. Работата по образуваната преписка продължава.

В началото на месеца, са заявени още две кражби - от къща в кюстендилския квартал „Изток“ са откраднати пари и златен пръстен, от къща в Дупница са откраднати златни накити. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница.

В Сапарева баня пък, двама неизвестни извършители, чрез упражнена сила са отнели от продавачка в хранителен магазин 400 лв. и 10 кутии цигари от различни марки. Припомняме ви, че от края на миналия месец, в областта значително зачестиха кражбите и обирите, проникванията с взом в чуждо имущество. Силно обществено недоволство предизвика кражбата на кутия с дарения от кафене в Кюстендил, при друг обир на апартамент пък тогава, бяха откраднати 150 лв. и златни накити. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com