Два големи горски пожара в Тетевенско

3666
Два големи горски пожара в Тетевенско
Снимка: Наси Маркова

Над 30 горски служители към момента извършват дейности по локализиране на два пожара в горската територия на с. Черни Вит, общ. Тетевен, в района на Регионална дирекция по горите - Ловеч.

Единият пожар е възникнал вчера сутринта и бил овладян в края на деня. През нощта огънят се възобновява и към момента обхваща повече от 250 дка широколистна гора. Вторият пожар, възникнал днес отново в землището на с. Черни Вит е обхванал над 250 дка широколистна и иглолистна гора. И двата пожара са низови. По първоначални данни причините за пожарите са човешка небрежност.

36 станаха жертвите на пожара в Румъния

Броят на жертвите на пожара в нощен клуб „Колектив“ в Букурещ, който избухна в нощта на 30 към 31 октомври, се е увеличи...

Към момента има възникнал пожар и в землището на гр. Чипровци, на територията на Регионална дирекция по горите – Берковица, съобщиха от агенцията по горите.

Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите напомнят за проява на бдителност и отговорност при досег с гората.

Всеки, попаднал в близост до възникващ пожар трябва да осигури по възможност безопасност на хората в района и веднага след това да информира на телефон 112, в най-близката хижа или туристически пункт, в местното горско стопанство или в кметството на населеното място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч