Кметът на Ловеч отличи 11 пожарникари за професионалния им празник

3648
Кметът на Ловеч отличи 11 пожарникари за професионалния им празник
Снимка: БГНЕС

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев отличи 11 пожарникари от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ по случай професионалния им празник – 14-ти септември, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града. Наградени с грамота са младшите инспектори Галин Гетов, Даниел Дацов, Димитър Димитров, Христо Петранчев, Бисер Иванов, Тихомир Станчев, Ерхан Велиев, Мариан Димитров, Марин Маринов, Петър Петров и Йочо Пенев за своевременните и адекватни действия за справяне с огнената стихия в с. Чавдарци на 12-ти август т. г. и с. Лешница на 1-ви септември и за проявената човещина в критичен момент. Наградите връчи днес от името на кмета зам.-кметът Пламен Петков, който присъства на тържествения водосвет в районната служба, отслужен от отец Кънчо Кабадийски.

От 7-ми до 14-ти септември у нас се провежда традиционната седмица на пожарната безопасност. В тези дни се популяризира професията на българските пожарникари и спасители, провеждат се информационно-разяснителни мероприятия, демонстрират се професионални умения и техника, извършва се работа с подрастващите, правят се срещи с граждани и партньорски организации, представители на местната и изпълнителната власт. Утре и в петък служители от районната служба ще направят дeмoнcтpaции c пpoтивoпoжapнa тeхникa в детските градини „Радост“, „Зора“, „Първи юни“ и „Мария Сиркова“, в четвъртък ще проведат съвместно учение с доброволното формирование към община Ловеч.

Община Ловеч започна изграждането на изкуствени неравности и повдигнати пешеходни пътеки пред училища в града

Община Ловеч започна изграждането на изпъкнали изкуствени напречни неравности и повдигнати пешеходни пътеки в града. Местоположението н...

През цялата седмица ще се провеждат Дни на отворените врати, гражданите ще може да се запознаят на място с наличните автомобили и средства за гасене, с екипировката на пожарникарите.

Началникът на районната служба главен инспектор Валери Димитров съобщи днес на тържеството пред личния състав и за още три награди. Те са писмена похвала от директора на главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за младши инспектор Венцислав Манолов, писмена похвала от директора на регионалната дирекция за младши инспектор Пламен Петров и благодарност от министъра на вътрешните работи за старши инспектор Явор Абаджиев.

Гости на празника на ловешките пожарникари бяха директорът на регионалната дирекция комисар Владимир Кацарски, началникът на военно формирование 24480 майор Теодоси Томанов и ръководителят на отдел СКОРС в община Ловеч Мариан Петракиев.

Снимка: архив

На 18-ти септември в Ловеч профилактични изследвания по програма "Здраве за всички"

Асоциация на българските акушер-гинеколози чрез „Медицински център за човешка репродукция“ ООД - София, съвместно с Община ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч