ГЕРБ почти наравно с БСП и ДПС в ОбС-Асеновград, има рекордьор по преференции

11698
ГЕРБ почти наравно с БСП и ДПС в ОбС-Асеновград, има рекордьор по преференции
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Мандатите в местния парламент на Асеновград вече са разпределени, след обработване на 100% от протоколите. От ПП ГЕРБ ще влязат най-голям брой - деветима съветници. ДПС и „БСП за България” следват неотлъчно синята партия, като си поделят по осем мандата. „Демократична България - Обединение” получава две места, а по трима съветници влизат от Местна коалиция „НФСБ (ВМРО-БНД)” и БДС „Радикали”.

Отличник в битката с преференциалния вот в община Асеновград е вече преизбраният общински съветник Димитър Янев от ПП ГЕРБ. За него са гласували точно 536 асеновградчани, което го прави рекордьор по спечелване на преференции. Димитър Янев ще бъде общински съветник втори мандат. Той е на 34 г. и е експерт по туризъм. Втори в челната тройка за община Асеновград в класацията с най-голям брой преференции се нарежда Радослав Янков също от ПП ГЕРБ с 337 гласа макар, че той не успя да влезе в местния парламент. За да се случи това, не му достигнаха около 70 преференции. На трето място в същото класиране застава Селим Емин, който има 325 действителни гласа и се вписва сред 33-мата съветници в новия мандат на Общински съвет-Асеновград.

Кандидатите за общински съветници и кметове за Варна ясни до дни

16 септември е крайният срок за подаване на документи в ОИК, за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети...

Ето и имената на представителите на местната власт, от които ще зависят основните решения за развитието на града. След резултатите от предстоящия тази неделя (03.11.19 г.) балотаж се очаква да има размествания. Но засега от ПП ГЕРБ влизат Димитър Янев, Петър Филипов, Камен Куцев, Петя Шопова, Христо Чолаков, Иван Чохаджиев, Васил Бураджиев, Борислав Радославов, доктор Георги Хаджиламбрев. Представители на „БСП за България” ще са доктор Емил Караиванов (при условие, че той заеме кметския пост, листата ще бъде изменена), Енко Найденов, Мария Вълканова, Божидар Малинов, Гео Караданов, Маргарита Стоилова, Борис Колев, Екатерина Гешева. Осмината от ДПС са Ферди Кадир, Хюсеин Караджов, Илдърай Мустафа, Бехие Узун, Юсъф Аптиш, Селим Емин, Айсин Кюлджю, Нуретин Тасим. От „НФСБ (ВМРО-БНД)” влизат Милко Милков, Апостол Тименов и Илия Кендев, а от БДС „Радикали” – Георги Запрянов, Антон Джиголинов и Драгомир Георгиев. Двамата представители на „Демократична България - Обединение” в местния парламент на Асеновград ще бъдат Мариян Велев и Дамян Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com