X
 
 

Кандидатите за общински съветници и кметове за Варна ясни до дни

22451 0
Кандидатите за общински съветници и кметове за Варна ясни до дни
Снимка: Надежда Георгиева
16 септември е крайният срок за подаване на документи в ОИК, за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети, при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени на 27 октомври. Това бе официално решено на заседание на Общинската избирателна комисия във Варна, с председател Велин Жеков.

Определени са също така и 51 (петдесет и един) на брой мандати в многомандатен изборен район за избор на общински съветници в община Варна.

Общинската избирателна комисия е формирала единни номера на секционни избирателни секции при произвеждане на изборите за общински съветници и кметове, насрочени на 27 октомври, като номерът на всяка избирателна секция се състои от девет цифри, групирани във вида: АА ВВ СС XXX, където: АА е номер 03 – номер на област Варна; ВВ е номерът на общината в изборния район, съгласно ЕКАТТЕ; СС е номерът на административния район за град Варна, съгласно ЕКАТТЕ; ХХХ  е номерът на секция.

Припомняме ви, че първият официално обявен кандидат за кмет на Варна за предстоящите местни избори е Димитър Карбов от НФСБ. Той беше представен от Валери Симеонов - депутат и лидер на партията. Карбов е и водач на листата на общинските съветници. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители