Строги проверки заради посещението на папата у нас

4774
Строги проверки заради посещението на папата у нас
Снимка: Киномания

Три часа преди началото на светата литургия с първо причастие, дадено от папа Франциск на 200 деца в църквата " Пресвето сърце Исусово" в Раковски, желаещите жители и гости на града трябва да заемат места в отредените им зони на площада пред храма.

Това означава, че те трябва да бъдат там до 8.15 часа. Всички ще минават през контролно- пропусквателни пунктове, които ще отворят тогава. Няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние или с обемисти багажи и забранени предмети- огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, бутилки, парфюми. Чадърите ще бъдат допускани. Мерките за сигурност важат и за всички, които искат да видят главата на Римокатолическата църква в София. Подробна информация за мястото на контролно- пропусквателните пунктове ще бъде разпространена на 3 май. Възможно е да има временни затруднения в движението по време на визитата на папа Франциск. 

Папа Франциск идва у нас: Какво трябва да знаем, ако искаме да го видим?

Негово Светейшество папа Франциск пристига на апостолическо пътуване в България в периода 5-7 май и ще посети градовете София и Раковск...

В София папа Франциск ще бъде на 5 май,очаква се самолетът му да кацне в 10 ч на летище София, там да бъде посрещнат от министър- председателя Бойко Борисов, с когото ще има и среща на четири очи във ВИП залата. След това предстои посещение в Президентството, където ще бъде посрещнат с официална церемония. В 11.30 папа Франциск ще се срещне с Дипломатическия корпус, а в 12 часа ще посети Светия Синод, където ще го посрещне Патриарх Неофит. В 12. 50 ч той ще посети храма "Александър Невски" и ще произнесе тиха молитва пред олтара, посветен на светите братя Кирил и Методий. В 13 часа на площада пред храма ще произнесе молитвата REGINA COELI.

За 16.20 ч е насрочено пристигането му на пл. "Александър Батенберг", обиколка с папомобила и посещение на Сакристията. В 16.40 започва Света литургия на пл."Александър Невски", като сцената ще бъде с гръб към Президентството и лице към Софийски университет. 

 Програмата на папа Франциск за 6 май е не по- малко наситена. Тя започва с посещение в центъра за настаняване във Враждебна и среща с деца и семейства, както и служители, а след това делегацията се отправя към Раковски. След Светата литургия и първото причастие от 11.15 в църквата " Пресвето сърце Исусово", папата ще обядва неофициално в съседния католически манастир, а от 15.30 часа предстои срещата му с католическата общност в църквата " Свети Архангел Михаил". След това папа Франциск се връща в София и на пл."Независимост" в Раковски от 18.30 започва Събитие за мир с различните вероизповедания. 

Правителството отпуска 866 000 лв. за посещението на папата

Правителството одобри допълнителни разходи за 2019 г. в размер на 866 000 лв. за организирането и провеждането на апостолическото пътув...

При всички официални прояви на папа Франциск е създадена строга организация за зони за граждани и зони за медии, като до тях ще се стига след проверки. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри конференция, посветена на “Зеления и устойчив спорт”

В центъра на Пловдив: Кола пропадна заради подпочвени води

Пловдив е домакин на Тепе Джамборе - първият по рода си спортно-културен маратон

Кметът на Пловдив посрещна шампионките от волейболен клуб „Марица“

Програма на община Пловдив за Великденските празници

Пиян шофьор прегази с джипа си жена на паркинг в Пловдив

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com