X
 
 

Правителството отпуска 866 000 лв. за посещението на папата

484 2
Правителството отпуска 866 000 лв. за посещението на папата
Снимка: Getty Images / Guliver
Правителството одобри допълнителни разходи за 2019 г. в размер на 866 000 лв. за организирането и провеждането на апостолическото пътуване на Негово Светейшество Папа Франциск в България на 5-7 май. Това съобщиха от Министерски съвет.

Официалното посещение на държавния глава на Ватикана и глава на Римокатолическата църква, Негово Светейшество Папа Франциск в България е първо посещение на глава на Ватикана и на Римокатолическата църква от 17 години насам. То има важно значение за утвърждаване на България като модел за етническа и религиозна толерантност и като повод за положителни послания към българската общественост за мир и добруване.

Папа Франциск се моли за парижани след пожара в "Нотр Дам"

Папа Франциск е заедно с Франция и се моли за католици и парижани, след опустошителния пожар, който бушува в емблематичната катедрала "...

Негово Светейшество Папа Франциск ще извърши апостолическо пътуване в България от 5 до 7 май 2019 г., за да поздрави българския народ и да даде на всеки българин своя благослов за мир и благоденствие. Той ще се срещне с представителите на държавните власти, с Негово Светейшество Българския Патриарх Неофит, с дипломатическия корпус и с гражданското общество. Папа Франциск ще се срещне също с представителите на религиозните вероизповедания, като по време на своята визита ще посети градовете София и Раковски.

Допълнителните разходи за 2019 г., които се одобряват с правителственото постановление, са в размер на 866 000 лв. От тях по бюджета на Министерския съвет се отпускат 759 000 лв. За Министерството на вътрешните работи са предвидени 77 000 лв., а за Националната служба за охрана - 30 000 лв. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите/трансферите по централния бюджет за настоящата година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    Папата на нас какъв ни е? Защо не отпуснат тези пари, за помощ за лечение на деца? Управлява половината западен свят - сам да се финансира, нахалник такъв!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
    "Апостолическо пътуване", знае ли някой какво е това "апостолическо пътуване"? Апостол е човек, който изгражда църкви. За какво българският народ ще плаща за посещението му?