X
 
 

Папа Франциск идва у нас: Какво трябва да знаем, ако искаме да го видим?

4199 3
Папа Франциск идва у нас: Какво трябва да знаем, ако искаме да го видим?
Снимка: Getty Images/Guliver
Негово Светейшество папа Франциск пристига на апостолическо пътуване в България в периода 5-7 май и ще посети градовете София и Раковски.

За да може всички желаещи граждани и гости на столицата и на град Раковски да посетят събитията от програмата на Светия отец, е създадена координация между всички институции, имащи пряк ангажимент преди, по време и след провеждане на мероприятията в предстоящото посещение. Целта е постигане на максимална ефективност по охрана на обществения ред, организация на движението и противодействие на престъпността, съобщават от правителствената пресслужба.

Папата с дарение за мигрантите, мъчещи се да влязат през Мексико в САЩ

Папа Франциск дари 500 000 долара, за да помогне на мигрантите в Мексико, опитващи се да пресекат границата със САЩ, предаде БГНЕС Пари...

Гражданите и гостите на София ще могат да присъстват на 3 основни събития от програмата на папа Франциск. Контролно-пропускателните пунктове за тях ще са отворени 3 часа преди събитието.

Две от събитията в София ще са на 5 май 2019 г.:

- в 13:00 ч. Светият отец ще произнесе неделната молитва „Царица небесна“ на площад „Свети Александър Невски“;

- в 16:45 ч. на площад „Княз Александър Първи“ папа Франциск ще отслужи света литургия.

Третото събитие в София е на 6 май 2019 г.:

Папа Франциск призова за мир в Сирия и Либия

Папа Франциск призова световните лидери в традиционното си Великденско слово да се опитат да постигнат мир в Либия и Сирия, за да могат...

- в 18:15 ч. на пл. „Независимост“ гражданите и гостите на столицата ще могат да присъстват на събитието за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

В Раковски жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово“ в 11:15 ч. на 6 май 2019 г. За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

На 3 май ще бъде разпространена допълнителна информация за предприетите мерки и местоположението на контролно-пропускателните пунктове за събитията от апостолическото пътуване на папа Франциск в София и Раковски, уточняват от Министерски съвет.

Всички желаещи да присъстват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след проверка на изградените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск е възможно да възникне временно затруднение в движението.

"Умоляваме гражданите да следват задължителните организационни указания с цел доброто протичане на събитията. Необходимата информация за контролно-пропускателните пунктовe за гражданите ще бъде публикувана на официалния сайт за посещението на папа Франциск в България – www.popeinbulgaria.gov.bg, на сайтовете на МВР, на СДВР и на Областната дирекция на МВР в Пловдив", отбелязват още от правителствената информационна пресслужба.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Нямаме желание да го виждаме.Изтрябвал ни е някакъв изкуфял поп
 • българин 1 българин преди 8 месеца Профил на трол?
  Боже, Боже, ти да видиш какви мерки за сигурност на папата, ами нали той е наместник на Бога, кому са нужни всичките тези пушилки, Господ си знае работата и ако е решил да си го прибере няма КОЙ и как да го спаси и обратно, Той го пази достатъчно, що за фалш и лицемери са божите служители?!
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Най щастливия човек на света е папата
  : 1 !