Безредици в НС, ГЕРБ скандират „Оставка”

30217
Безредици в НС, ГЕРБ скандират „Оставка”
Снимка: БГНЕС

Протестите около сградата на Народното събрание предизвикаха и безредици в самия парламент. Депутатите от ГЕРБ са адресирали управляващите с викове „Оставка”, предаде „Фокус”.

Зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев заяви: „В момента отвън, въпреки начина по който искаше да ни увери заместник-председател, има насилие. Има изпратени снимки. Има насилие. В тази връзка ПГ на ГЕРБ иска прекратяване на заседанието до появяване на премиера или вицепремиера. Не може да седим и да се правим, че нищо не става, след като бият студенти отвън. На какви се правите в момента, къде си заравяте главата, пред кого се криете. Не давате и да се дава пряко заседанието. Сега между себе си искате да кажете, че нищо не се случва, така ли? Благодарение на вашето управление, вашите взимани решения, лицемерието и корупцията, която развивате – затова искаме прекратяване на заседанието”.

ГЕРБ напусна дебата за бюджета, иска от Йовчев да обясни за сблъсъка при "Александър Невски"

Парламентарната група на ГЕРБ излезе извън пленарна зала по време на дебата за държавния бюджет за следващата година. Причината –...

По-рано зам.-председателя на НС Мая Манолова заяви, че по данни на МВР няма информация за насилие над студенти и протестиращи.

„Как може да сте безучастни, като навън има насилие над хора? Ако не приемете предложението, групата на ГЕРБ ще напусне залата”, заяви депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

Предложението за прекратяване на заседанието не беше прието. ПГ на ГЕРБ напусна пленарна зала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика