Бит и съден за източване на "Напоителни системи" "анализатор" защити Цветанов за апартамента

25709
Бит и съден за източване на "Напоителни системи" "анализатор" защити Цветанов за апартамента
Снимка: БГНЕС

Това разследване на Антикорупционния фонд е една идея по-смешно от предишното, където някой беше тръгнал да строи АМ "Струма" без поръчка, а се оказаха геоложки проучвания. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов по сагата "Апартаментгейт".

Има заменена квадратура на необзаведено жилище с квадратура на обзаведено жилище и доплащане на разликата по 1500 евро на квадрат, заяви Харизанов в защита специално на Цветанов. Как излиза различна цената, за апартаменти в един и същ квартал, попита той пред Нова телевизия. И посочи, че Румен Овчаров, работил цял живот "държавен чиновник", имал подобен апартамент, Елена Йончева също имала имоти в София и си ги купувала, докато премиер бил Сергей Станишев. Все пак Харизанов обясни, че било хубаво, че прокуратурата почнала проверка (бел. ред. – тя почна проверка за случая на Цветанов) и добави, че голямата разлика между другите партии и ГЕРБ била, че в ГЕРБ прегрешилите се разделят с политическата си кариера.

Менда Стоянова: Личен живот е кой какъв апартамент си купува

"Всеки човек има право да си купи жилище и да живее така, както иска да живее. Влизам в един разговор, който не е сериозен. Не мога да...

Припомняме, че Харизанов беше директор на държавното предприятие "Напоителни системи" и преди 5 години беше пребит с метални тръби. Харизанов беше разследван за неизгодна сделка, ощетила "Напоителни системи" - за съзнателно сключване на неизгодна сделка с метални тръби, която е ощетила дружеството с над 560 000 лв., но отрече понесеният побой да е свързан с "Напоителни системи".

Иначе името на Харизанов нашумя в началото на 2012 г. покрай трагедията с наводнението в село Бисер. Тогава той обясняваше пред медиите за състоянието на язовирите, което провокира обществен интерес към него. По това време и образованието му беше поставено под съмнение заради невзета диплома - след въпрос в парламента отпреди вече 7 години в тогавашното Народно събрание на тогавашния депутат на БСП Петър Курумбашев за квалификацията на Харизанов, като питането беше към тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов, който не коментира. Самият Харизанов обаче твърди, че има диплома от Датския колеж в София. Стана ясно още, че през 2005 година Харизанов е получил двугодишна присъда с изпитателен срок от три години и глоба от 1000 лева по дело за рекет. По думите на самия Харизанов той се сдобил с условна присъда, когато е бил на 19 години. Тогава шофьор е блъснал колата му и мъжът не е имал "Гражданска отговорност", а Харизанов е искал да му бъдат платени материалните щети, нанесени на автомобила му и съответно поискал пари от виновника според него, което довело до условна присъда за рекет.

Това е шито с бели конци и мирише отвсякъде. Абсолютно очевидно е, че има нещо зад кулисите, има някаква договорка. Това е детска работа – почват обяснения, забравих си бележника, трамваят закъснява, не се съгласи социологът Андрей Райчев. И добави – предизборно е, но не в смисъл, че предстоят изборите, а че наказанието за тези хора е само изборно. Сигурен съм, че всичко е законно, изпипано и в съда ще се докаже, наказанието е политическо, каза още Райчев. Според него след като историята излезе от "Радио Свободна Европа", за която е ясно, че е американска държавна медия, последното, което може да се внуши, е, че САЩ ще сваля Цветанов. И напомни как Цветанов влезе в политиката – като заложил апартамента си. Тази демагогия напълно се плати, добави Райчев и се поинтересува как ще реагира Бойко Борисов.

Райчев изрази и изумление как Цветанов излъчва такъв оптимизъм и очаква ГЕРБ да управлява вечно.

Цачева: Спекулация е, че съм купила имота си на 4 пъти по-ниска цена

Цената, на която съм закупила имота си, не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение. Това каза правосъдният минист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика