Цачева: Спекулация е, че съм купила имота си на 4 пъти по-ниска цена

3893
Цачева: Спекулация е, че съм купила имота си на 4 пъти по-ниска цена
Снимка: БГНЕС

Цената, на която съм закупила имота си, не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение. Това каза правосъдният министър Цецка Цачева пред bTV.

Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16. На въпрос как се е свързала с фирмата, тя отвърна, че е видяла изкопа и се е поинтересувала коя е фирмата и няма допирни точки в работата с тази фирма.

Вежди Рашидов също купил апартамент в тузарския "Изток" на апетитна цена

Трети ключов кадър на ГЕРБ се оказа замесен в любопитна имотна сделка. Бившият министър на културата и настоящ депутат Вежди Рашидов не...

„Отговорих още миналата седмица на Антикорупционния фонд на зададените към мен въпроси. Нотариалният акт, вписан в документите, с които са публични в имотния регистър и се разполага с тях, е придобит имот в груб строеж, т.е. преди акт 16. Така е по нотариалния акт и в никакъв случай не е вярна цената, която излиза в публичното пространство.

С фирмата имам подписан предварителен договор от 2017 г., за плащане на зелено, сумите са превеждани изцяло по банков път с начислените данъци, като единствената отстъпка, която получих от страна на фирмата като разбиране е, да ме изчакат да продам личния си апартамент в Плевен, за да довърша и да платя строителството между грубия строеж, както е Нотариалният акт и акт 16, който по-късно беше приет за тази сграда.

Разполагам с всички документи, обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната декларация, която предстои да подам в сроковете за това, подробно ще видят какви имоти съм продала, как съм придобила и какви задължения имам към фирмата”.

За мен имотът не е евтин, тъй като цената е над четирицифрена, каза още Цецка Цачева.

„Това е цена на имот в груб строеж, изрично е записано в нотариалния акт, това не е завършен обект, той все още е негоден за живеене, не се обитава този апартамент. Подписала съм нотариалния акт в цена с груб строеж, ако трябва да направя окончателен нотариален акт след като платя и другите задължения, които имам към фирмата с подробен договор, изписан с падеж и т.н., няма пречка да се случи това, но да се спекулира, че фирма, в която нямам никакъв конфликт на интереси, това е едно търговско дружество, което извършва строителство на такива недвижими имоти. По никакъв начин то не е свързано с работата ми преди, работата ми сега, не ми е известно да е ползвало средства по обществени поръчки, така че категорично няма конфликт на интереси, това са едни чисто договорни отношения, които има между мен и съсобственика на жилището, сестра ми”, каза още Цачева.

И Цачева ли е като Цветанов с апартаментите?

Министърът на правосъдието Цецка Цачева също е купила луксозен апартамент на по-ниска цена. Цачева е придобила жилищен имот от 198 кв. ...

Тя обясни, че в това жилище са три поколения и то е единственият имот на три поколения, след като са разпродали съществуващите до момента, за да могат да се снабдят с този имот в София.

„Над 600 евро на квадрат е сумата, това е грубият строеж, незавършен имот, без акт 16. Аз имам по предварителен договор една част от сумите са изплатени, друга част имам да платя, фирмата ми направи отстъпка да ме изчака да продам, тъй като към момента на нотариалния акт нямах възможност да платя цялата сума. Нека да се извърши проверка, да стане публично ясно. Дължа с падеж в края на месец май сума за довършване между вида, в който е бил имота към момента на нотариалния акт и това, което е след акт 16. Минали са няколко месеца след това и това е нещо, което съществува в документа и обясних на Антикорупционния фонд, че в годишната ми декларация всичко това ще бъде обяснено”.

Няма личен асансьор, има асансьор на етажа, поясни Цачева.

По думите й тя не е знаела, че Цветан Цветанов има жилище там.

"Живея в този квартал в момента, видях изкопа, поинтересувах се коя е фирмата, нямам допирни точки в работа с тази фирма, това са чисто търговски отношения между дружество и клиент". Това отговори Цецка Цачева на въпроса как се е свързала с фирмата. "Аз потърсих фирмата след като видях къде е седалището, брокер не съм ползвала. Лично съм се свързала с тях. Естествено, че съм разговаряла със собствениците на фирмата", добави тя.

Цветанов: Няма никаква договорка за апартамента ми, всичко е законно

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов отрече да има каквато и да е договорка за новия му луксозен апартамент. "Няма никаква дого...

От думите ѝ стана ясно, че е успяла да продаде късно есента миналата година имота си в Плевен и ще декларира тези неща в годишната си декларация. Цената не е 4 пъти по-ниска от пазарната, това е спекулативно твърдение, категорична е Цачева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика