Борисов критикува актива на ГЕРБ и обяви, че хората искат справедливост

12111
Борисов критикува актива на ГЕРБ и обяви, че хората искат справедливост
Снимка: Getty images/Guliver

Премиерът Бойко Борисов отправи критики към актива на ГЕРБ по време на националната работна среща на партията за европейските и местните избори. Министър-председателят обаче посочи, че хората искат справедливост и не обичат елитарни политически формации.

​Борисов направи кратка ретроспекция на създаването на партията и изтъкна доверието, което тя е завоювала. За какво създадохме ГЕРБ? И когато го създадохме, в какви условия го създадохме? Народът всячески искаше да се отърве от Тройната коалиция. И затова народът избра нас. В голямата си част защитихме доверието на народа, посочи още премиерът Борисов. Той коментира, че ГЕРБ много бързо е направил подобрения в множество сфери и затова хората са забравили какво е било преди това. В същото време обаче има недоволство, каза Борисов като отбеляза състоянията в момента на икономиките на САЩ, Германия, Франция, Дания, Белгия. Борисов е убеден, че има нещо, което трябва да се промени. Той обаче подчерта, че ГЕРБ има здрави и стабилни структури по места. И добави, че хората бързо са забравили какво е направила партията, защото е направила бързо. 

Борисов: За България, както и за ЕС, Турция е стратегически партньор

„За България, както и за ЕС, Турция е стратегически партньор - приятелска съседна държава, съюзник в НАТО и важен партньор в обла...

Скачайки от тема в тема, Борисов заяви, че няма град в България, в който да няма нещо ненаправено. Вкарахме 30 000 деца в класните стаи, милиард се даде за училищна инфраструктура, поели сме ангажимент за двойно увеличение на учителските заплати.

Борисов критикува обаче прехвърлянето на вина между кметове, министри и депутати и попита риторично "Кой печели от това?". Премиерът се обърна и към кметовете, като посочи, че са им направили една "активна кампания" относно санирането и че в публичното пространство е останало усещането за "калпаво" саниране. "Къде е съпротивителната ни сила?", попита отново Бойко Борисов. Задавам си въпроса защо и нашата подкрепа намалява. Депутатите подменихме, кметове подменихме. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата досега и всеки ден се говори за корупция. "Вие ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано и ли късно това ще избие. Хората искат справедливост. Хората не обичат елитарни партии и хора. Към всеки един трябва да сме човеци". Във всеки един от нас има грешка и трябва да си поправим на мига, категоричен бе още Борисов.

Той благодари специално на ДПС "за подкрепата за самолетите и по тема евроатлантическа ориентация". Премиерът коментира, че държавата се стреми да купи най-доброто за българската армия като боен изтребител. Министър-председателят обяви, че въобще не е оптимист за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Борисов посочи, че Общността трябва да е готова за всякакъв сценарий, тъй като това ще е "тежка катастрофа за Европа".

Цветан Цветанов

След среща при Борисов шефът на АПИ подаде оставка заради винетките

Министър-председателят Бойко Борисов извика тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура&ldquo...

На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал. Това заяви и зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. „Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини“, посочи той. „ГЕРБ има 1727 общински съветници. Това са хора, които могат да допринесат, за да покажем на хората какво сме направили“, посочи Цветанов. „Убеден съм, че изборите и победата, която ще постигнем на европейските избори, ще ни даде възможност да говорим за местните избори“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

„Виждате какъв е сблъсъкът между БСП и ПЕС. Има платформа на БСП с различия от ПЕС. Може ли това да бъде послание към европейските граждани?“, коментира Цветанов. Той обясни, че от 1 до 30 юни всяка структура на ГЕРБ, на база указанията, ще трябва да изготви проектолисти за общински съветници. „Тогава трябва да се направи анализ на всяка структура, община и област, какви са резултатите. Когато обсъждаме номинациите да видим каква е ролята на всеки кмет, народен представител“, изтъкна още Цветанов.

Йорданка Фандъкова

Изправени сме пред засилващ се популизъм от всички страни, придружен с груби манипулации и откровени лъжи. Това каза и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова по време на националната предизборна среща. „Само след по-малко от 4 месеца ние ще се изправим пред нашите съграждани, за да поискаме отново тяхното доверие на изборите за Европейски парламент, а малко по-късно и на местните избори“, подчерта Фандъкова.

„За мен на изборите през тази година не е важно кой от нас ще бъде евродепутат, кмет или общински съветник, единственият важен въпрос е дали ще покажем на хората, че сме си свършили работата и че правим живота им по-добър и дали можем да ги убедим, че имаме опита, знанията и ясните планове да работим и да продължим да се трудим за тях“, заяви столичният кмет, като подчерта, че управлението на първо място е отговорност пред хората.

Цветан Цветанов не искал да става евродепутат, отново разкритикува Радев

Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветан...

Димитър Николов

Убеден съм, че ще застанем изключително твърдо и мощно зад бъдещата ни листа за евродепутати, ще подкрепим европейското си семейство в ЕНП и водещия ни кандидат за бъдещ председател на ЕК Манфред Вебер, посочи зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов. „Със скоростта на F-16 към нова победа“, заяви той. „Мандред Вебер ще успее да вдигне стандарта на регионите в Европа и България“, посочи още Димитър Николов, цитиран от агенция "Фокус".

Мария Габриел

Европа има нужда от лидери като премиера Бойко Борисов, от стабилна и развиваща се България, а това се случва с ГЕРБ. Това каза българският еврокомисар Мария Габриел по време на форума. „България на ГЕРБ е активна, говореща с един глас в трите европейски институции, България, оформяща бъдещето на ЕС“, заяви тя. „Европа има нужда от екип, като екипа ни от евродепутати, можещи и знаещи, имащи уважението на своите колеги“, посочи Мария Габриел. „Единни, както всеки път, ще посрещнем изборите за Европейски парламент през май“, подчерта еврокомисарят. „Какво ни различава от другите - имаме опит, който е екипен“, коментира Мария Габриел. „Резултатите от работа на България в ЕК, ЕП, Съвета са красноречиви“, каза още тя.

Манфред Вебер

"Тренд": Рейтингът на ГЕРБ спря да се топи

Поне моментно е прекратена тримесечната тенденция на ерозия в обществената подкрепа към ГЕРБ, като управляващата партия остава с 1,5% п...

Във видеообръщение водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер поздрави ГЕРБ за провеждането на форума. По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов - точно това ЕНП предлага на Европа, посочи Вебер. „2019 е ключова година на избори - и за Европа, и за България. У вас ще се проведат европейски и местни избори. Това е страхотна възможност да покажем, че ние от ЕНП винаги сме близо до хората. Самият аз произхождам от малко селце в Бавария, което наричам свой дом. Но аз съм, освен това, германец и европеец“, коментира още Вебер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...