Цветан Цветанов не искал да става евродепутат, отново разкритикува Радев

7415
Цветан Цветанов не искал да става евродепутат, отново разкритикува Радев
Снимка: БГНЕС

Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Партията си постави за цел минимум 6-ма евродепутати на предстоящите избори. Участващите в листата ще бъдат избрани след номинационни събрания, но при всички случаи ще има и нови лица.

Нова година - стари номера, Цветанов сe хвали с прогрес и се заяде с БСП и Радев

БСП е определяна като категорично проевропейска партия едва от 11% от хората, а президентът Радев провокира омраза. Това заяви в декла...

Цветанов посочи на какво ще заложат в предстоящите през май избори:

„Евроизборите са сериозен тест за цяла Европа. Трябва да има повече Европа в България и повече България в Европа. Това ще го направим от ГЕРБ с т.нар. граждански диалог „Европа в нашия дом“, за да можем да покажем, че заедно европейските, националните и местните политики успяваме да променяме средата за живеене и всеки може да инвестира и да получи своята лична и професионална реализация. Образованието ще бъде един от акцентите ни в тази кампания“.

Оценката гражданите ще могат да я направят на предстоящите избори – европейски и местни, подчерта депутатът пред БНР.

За противопоставянето между президент и правителство Цветан Цветанов изказа мнение: „Всички конфликти и реплики в публичното пространство са свързани само с инициативата за подобно противопоставяне от президента. Ние нямаме абсолютно никакви такива изказвания. Никога не сме залагали на противопоставяне. ГЕРБ доказа, че правим кампанията лице в лице, държим да има диалог, ние сме тези, които можем да направим необходимия консенсус и да защитим националния интерес“.

Депутатът упрекна президента Радев, че не намира време да отиде в парламента. Той смята, че държавният глава провокира разделение и омраза. Въпреки това Цветанов призова за повече консенсус, както и да има интензивен политически дебат в европейския и българския парламент:

Цветанов: Победим ли на евроизбори, БСП ще изпадне в хаос

Успех на ГЕРБ на европейските избори през пролетта ще ни създаде много добри условия за работа за местния вот. Ние ще имаме психологиче...

„Нека прагматизмът да заглуши популизма и политическите аргументи да вземат връх над заклинанията, които чуваме през последните няколко месеци от опозицията, БСП. Трябва да имаме повече каузи, върху които да се обединяваме“.

Като такава кауза, около която се обединиха българските евродепутати и правителството, Цветанов посочи темата за мобилния пакет: "Това, което бихме настоявали като най-неотложното условие, е пакетът "Мобилност" да не влезе в ЕП в сегашния му мандат. Полагат се максимални усилия за това".

Според председателя на парламентарната група на ГЕРБ предложението за започване на преговори със САЩ за закупуване на 8 изтребителя F-16 ще получи подкрепа в парламента. Той заяви категорично: "Това, кеото се предлага от работната група и беше прието от МС, смятам, че това е възможният най-оптимален вариант и нещо, с което страната ни би могла да се гордее след десетилетия. Това е инвестиция в сигурност".

Окончателното решение е политическо, но е много важно да се направи прозрачана процедура, отбеляза депутатът и добави: "С анкетната комисия в НС успяхме да покажем на световната общественост, че страната ни не е такава, която може да взима решенията на тъмно. Решенията ги взимаме дълбоко осъзнати при спазването на прозрачна процедура". Той каза още, че при тази оферта няма никакви скрити разходи. На България няма да й се налага да придобива каквото и да било чрез отделни договори с трети страни или лицензи от правителства, подчерта Цветанов.

Депутатът коментира и вчерашното откриване в Пловдив като Европейска столица на културата. По думите му това събитие ни кара да сме горди като българи. "Вчера видях едно истинско приятелство между министър Банов и кмета на Пловдив", каза той по повод изказването на пловдивския кмет, че не чувства подкрепата на министерството.

Евродепутатът Петър Курумбашев: Не сме задължени да приемаме чужди ценности

Френското и белгийското общества считат за нормални неща, които у нас не бихме възприели и не сме задължени да ги приемаме чужди ценнос...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика