Цачева: България трябва да се присъедини към Шенген

1030
Цачева: България трябва да се присъедини към Шенген
Снимка: БГНЕС

"България винаги е настоявала за първостепенното значение на защитата на всички външни граници на ЕС", заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева по въпроса за Шенген и външните граници на ЕС.

Тя участва в Конференцията на председателите на парламенти на държавите-членки на ЕС, която се провежда в Люксембург. На нея Цачева представи българската позиция по актуални аспекти от темата за управлението на миграционните потоци

Пред своите колеги Цецка Цачева отправи категорично послание, че страната ни няма да се умори да повтаря, че външните граници на ЕС не се свеждат само до Шенген. Необходимо е защитни мерки да бъдат предприети не само по отношение на страните, които в момента са обект на засилен миграционен натиск.

В изказването си председателят на парламента отбеляза още, че управлението на миграционните процеси е свързано със сигурността на границите, което означава засилването на ролята и капацитета на Frontex, както и върху използването на нови технологии за граничен контрол.

Според Цецка Цачева това означава, че държави като България, която е изпълнила всички технически изисквания, следва да бъде присъединена към Шенген, защото тя е външна граница на ЕС и се намира на стратегическо място от гледна точка на движението на миграционните потоци.

 

 

Цецка Цачева участва в тържествата по повод празника на Плевен

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в тържествата по повод празника на Плевен. В календара на човешкия живот, как...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика