Цецка Цачева участва в тържествата по повод празника на Плевен

817
Цецка Цачева участва в тържествата по повод празника на Плевен
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева участва в тържествата по повод празника на Плевен.

В календара на човешкия живот, както и на всеки град, има дати, които бележат неговата история и днес е нашата дата – 15 май, празникът на Плевен, отбеляза в приветствието си председателят на парламента.

Цачева: Историята на Априлското въстание е в основата на съвременния патриотизъм

"Историята на Априлското въстание е неприкосновена част от нашето битие, защото тя е в основата на съвременния патриотизъм и родолюби...

Всеки от нас свързва Плевен с Панорамата – като символ на българското минало, настояще и бъдеще, добави още Цецка Цачева. Тя припомни приноса на прославени плевенчани, които са трасирали пътя в историята. Председателят на Народното събрание специално отбеляза и ролята на днешните плевенски творци, които прославят името на града не само в страната, но и далече зад нейните предели. Обичта към града ни днес трябва да се прояви в усмивка, затова нека усмивките ни на този ден бъдат обещание за работа в интерес на нашия град, за единение и за бъдещето на Плевен, заяви още Цецка Цачева.

Тя присъства на водосвета, който бе отслужен пред църквата "Св. Николай" за здравето на гражданите и благоденствието на Плевен. По-късно председателят на парламента се включи в празнично шествие. То премина по централната улица "Васил Левски", водено от свещеници, които носеха благословената икона на Св. Георги Победоносец – пазител на Плевен.

С тържествен ритуал на площад "Възраждане" бяха издигнати националното знаме и знамето на обединена Европа. На площада прозвуча "Хубава си, моя горо" в изпълнение на хор "Гена Димитрова".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен