Депутатите одобриха скоростно тегленето на 3 млрд. евро заем

14420
Депутатите одобриха скоростно тегленето на 3 млрд. евро заем
Снимка: БГНЕС

За пореден път народните представители събраха кворум от втори път. Първият опит около 9.15 ч. се провали, тъй като в залата имаше 119 депутати. От втори опит се регистрираха 121, информира "Фокус".

Председателят на Народното събрание Михаил Миков направи предложение след гласуванията на законите, които останаха от вчера, в зала да бъде разгледан Законопроект за теглене на заем в размер на 1,49 млрд. евро. Известен още като: Договорът за подписка между Република България и Citigroup Global Markets Limited, HBSC Bank PLC и JP Morgan Securities PLC във връзка с емитирането на облигации на стойност 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове, подписан на 21 май 2014 г., Договора за фискално агентство между Република България в качеството на емитент и The Bank of New York Mellon в качеството на фискален агент и платежен агент и Bank of New York Mellon (Люксембург) С.А. в качеството на регистратор и агент по прехвърлянето относно емитирането на облигации на стойност до 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове, подписан на 21 май 2014 г., и на Акта за поемане на задължения относно издаването на облигации на стойност до 1 493 000 000 евро (или до равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове, подписан на 21 май 2014 г.

Чобанов има зелена светлина да подготви тегленето на заем от до 3,9 млрд. лева

Както беше предвидено в Закона за държавния бюджет за тази година, правителството даде одобрение на финансовия министър Петър Чобанов д...

Предложението беше прието без обсъждане.

Припомняме ви, че снощи Бюджетната комисия прие споразумението с банките, които ще работят по емисията облигации на външните пазари. Решението беше прието без гласове против, тъй като депутатите от ГЕРБ гласуваха с "въздържал се".

Още с бюджета за този година бе решено страната ни да изтегли дълг от международните пазари. Емисията ще е за 1,5 млрд. евро и ще бъде използвана за рефинансиране на стар дълг и за покриване на бюджетния дефицит, информира Дарик радио.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика