Добрев: Връщането на "Туризма" в София е наказателна акция

16076
Добрев: Връщането на "Туризма" в София е наказателна акция
Снимка: БГНЕС

„Няма нито едно оплакване след преместването на сектора "Туризъм" в Пловдив. Връщането му в София е наказателна акция срещу Пловдив". Това заяви бившият министър на икономиката и депутат от ГЕРБ Делян Добрев. Той обясни, че след преместването туристическият бранш е обърнал внимание на града и региона, предаде Стандарт нюз.

„Идеята за децентрализацията на централната власт извън столицата бе широко подкрепена от всички, тъй като бе ясно, че носи много ползи за регионите", допълни Добрев. И уточни, че в сектора са назначени местни хора, доста по-качествени кадри. Той обясни, че за 10-15 места са се явили над 600 души.

Броят на чуждите туристи, посетили България тази година, ще достигне 7 млн.

Броят на чуждестранните туристи, посетили страната ни през тази година, ще достигне 7 милиона. Постъпленията в сектора ще надхвърят 3...

На въпрос не са ли излишни разходи командировъчните до София, депутатът от ГЕРБ каза, че комуникациите в министерството се извършват по електронен път, а проектите поемат разходите по отношение за съгласувания по оперативни програми.

В столицата няма сграда, в която да се върне дирекцията по туризма, изтъкна Добрев. Предишното правителство е направило реорганизация на ведомството. Връщането на сектора ще застраши както зимния, така и летния туристически сезон, каза още той. Тази ротация ще принуди много хора да напуснат, което ще доведе до вакуум в човешки ресурси, алармираха още от ГЕРБ на пресконференцията.

Припомняме, че само преди дни кабинетът обяви, че има планове за връщане на сектор "Туризъм" в столицата. По време на управлението на ГЕРБ той пък бе преместен в Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика