Гюрсел Кърнак: Доган пленява душите, няма географско разцепление на ДПС

3687
Гюрсел Кърнак: Доган пленява душите, няма географско разцепление на ДПС
Снимка: БГНЕС

Местан е пленил думите, а Доган е пленил душите на нашите избиратели. Това не е култ към личността. Това заяви Гюрсел Кърнак, общински съветник от ДПС - Добрич.

Той посочи, че е имал възможност няколко пъти да говори с Лютви Местан. „Единият път беше на европейските избори, когато му казах, че нашите хора например се ориентират от говедовъдство и от тютюн към пчеларство, в Добруджа поне, нашият традиционен избирател. „А, така ли, това не го знаех”, ми отговори той. "Това е повърхностно поведение. Лютви Местан не беше толкова близо до традиционния избирател на ДПС колкото трябва”, посочи Кърнак.

ДПС иска Столична община да не допуска провеждането на Луковия марш

Призоваваме Столична община да не допуска провеждането на Луковия марш на 13 февруари. Това прочете в декларация от парламентарната три...

Според него петимата народни представители на ДПС и областният председател на Кърджали, които напуснаха партията, са направили добро за нея. „Кошерът ще продължи да съществува и без тези пчелички. Знаете, че на изборите през 2013 година нашата изселническа организация подкрепи партията на Касим Дал и Корман Исмаилов „Свобода и достойнство”. После осъзнаха, че е грешка и на изборите през 2014 година изселническите организации в Турция искаха в лисите да има хора, които познават добре и живота на изселниците, нали и те са наши гласоподаватели на президентски и парламентарни избори и може би по този начин са попаднали в листите”, каза Кърнак, цитиран от Фокус.

Той добави, че не мисли, че избирателите на ДПС се разцепват на географски принцип, че тези от Северна България, Шуменско, Разградско, Силистренско подкрепят Доган, а Кърджалийско се превръща в бастион на Местан. „Нямам това усещане. Какъвто и да е проектът на г-н Местан, ще бъде дори и по-неуспешен от предишните два на Гюнер Тахир и Касим Дал. Хората си подкрепят ДПС с естествения лидер Доган. Докато е жив и здрав той, това и следващото поколение ще го подкрепят. Няма как да се случи друго”, посочи Гюрсел Кърнак.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика