И днес Народното събрание търси кворум, Борисов иска предсрочни избори

25669
И днес Народното събрание търси кворум, Борисов иска предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

За втори пореден ден Народното събрание не може да събере кворум. В пленарната зала се регистрираха едва 110 народни представители. От ГЕРБ се регистрираха лидерът на партията Бойко Борисов и депутатът Ивайло Московски. Както и вчера депутатите от "Атака" ги няма.

По процедура след 30 минути почивка беше направен нов опит за събиране на необходимия кворум за откриване на заседанието. Тогава се регистрираха 112 депутати и така заседанието пропадна.

Седем-осем души напускат ГЕРБ и идват при мен, казва Бареков, но без имена

Цяла група депутати напускат ГЕРБ и се присъединяват към "България без цензура". Седем-осем души, които са отвратени от политиката на...

Първа точка в дневния ред трябваше да бъдат обсъжданите промени в Изборния кодекс, предложени от ГЕРБ. Промените в Закона за устройството на черноморското крайбрежие също бяха в дневния ред. Парламентът трябваше да реши дали да има изрична забрана за строителство по плажовете от Натура 2000. От 11:00 часа беше предвиден редовен парламентарен контрол. По предварителната програма на въпроси и питания трябваше да отговарят тримата вицепремиери - Зинаида Златанова, Даниела Бобева и Цветлин Йовчев, както и министри от кабинета.

Заради втория пореден ден на трудности пред Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска незабавни избори две в едно Държавата вече няма парламент, тресе се, буксува. Само лошо може да се случи в тази страна, каза Борисов, цитиран от Агенция "Фокус". 

„Незабавни предсрочни избори 2 в 1. Българският парламент не може да е зависим от четвъртата партия. Ние сме опозиция и по никакъв начин не подкрепяме това правителство. Смятам, че е пагубно”, допълни Борисов. „Аз съм в парламента и съм се регистрирал. ГЕРБ е първата политическа сила в България на парламентарните избори. По конституция първата партия избира правителство. Ако не може да събере кворум, дава на втората. Кворумът е задължение на управляващите, на тези, които искат да управляват. Аз съм им дал един глас, даже два. Оттук нататък или ще признаят, че „Атака” е партията, която държи кворума, и без нея БСП и ДПС не могат да управляват. Трябва да го признаят. В противен случай аз не виждам защо да осигурявам на Станишев управление. Този, който не може да си събере мнозинство в парламента, няма право да управлява”, каза още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика