Извънредно заседание за Бюджет 2014

28498
Извънредно заседание за Бюджет 2014
Снимка: БГНЕС

Народното събрание се събира във вторник на извънредно заседание, за да гласува на второ четене Бюджет 2014, предаде БГНЕС.

В бюджетната комисия на второто четене депутатите приеха субсидията за политическите партии да остане 12 лева на глас. По тази точка имаше предложение от Атака политическите партии да не получават субсидия. Йордан Цонев заяви, че ДПС няма да подкрепи това предложението и се аргументира с думите: "Предложението за субсидиите дойде от медиите и гражданското общество". "Не мислим, че ще намалим разходите си. Ако не идват от бюджета, идват от другаде, а след това се отразяват на бюджета. В хода на определяне на субсидията има два компонента – основа, която се сформирана от броя гласоподаватели и ставка. С въвеждането на субсидията е въведено и ограничение за финансирането на партиите. Изведнъж се оказа, че партиите не могат да функционират и е увеличена два пъти, за да бъде съобразена с нуждите на политическите партии", каза още Цонев.

Парламентът започна работа от трети опит, Манолова се скара на ГЕРБ

Едва от трети опит депутатите успяха да съберат кворум за днешното заседание на Народното събрание. Тогава се регистрираха 121 депутати...

Депутатите от бюджетната комисия приеха приходите на производители на зелена енергия да бъдат облагани с 20% от началото на 2014 г. С 5 млн. лв. по-малко ще бъде бюджетът на МФ за следващата година, а парите за подслушване намаляват със 7 млн. лв. Фискалният резерв да стане 4,5 млрд. до края на 2014 г. се разбраха народните представители днес. Според бюджета за 2014 г. детските надбавки за първо дете ще бъдат 35 лв., за второ - 50 лв. и по 35 лв. за всяко следващо. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика