X
 
 

Красимир Каракачанов: Хората чакат държавата да свърши всичко

3069 7
photo of Красимир Каракачанов: Хората чакат държавата да свърши всичко
Снимка: БГНЕС
"Хората чакат държавата да свърши всичко. Как тя да вдигне заплатите в частния сектор, където би трябвало работниците да полагат максимални усилия. Не може един българин в Германия да работи като германец. Ние само мрънкаме и чакаме някой друг да ни помогне. Трябва да се научим да работим повече, а не да чакаме на социалната ясла." Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за Нова телевизия и допълни, че парите за трансплантации отивали при здравите хора, които лъжат социалната система. 

Каракачанов каза още, че държавата трябва да влезе в ролята на регулатор, когато има проблем с работната ръка и посочи важността на проблема със застаряването на населението.

Каракачанов: Аз съм доктор по право, на Волен Сидеров му трябва друг доктор

Сидеров е вкарал свои хора във всички администрации. Негов е министърът на отбраната и като ми иска оставката заради сделката за самоле...

Красимир Каракачанов подчерта, че е необходимо да се работи за включването в трудовия процес на трайно безработните у нас.

"Когато говорим за доходите на хората, едно е ясно – ние имаме едно задължение към гражданите и трябва да го изпълним – то е към пенсионерите. За да сме справедливи трябва преизчисляването на пенсии след 2010 г. да бъде според осигурителния доход към 2009 г. Държавата трябва да си влезе в ролята. Тези хубави, крайно неолиберални приказки за пазарната икономика като механизъм са много красиви, но виждаме, че в България и доста други европейски държави не работят добре. Когато има проблем с работната ръка, първо мислиш какво се случва с потенциала, който имаш вътре. Не можеш да спреш един български граждани, който тук взима 2000-3000 лв., да отиде в Германия или Франция, където ще взима 2000-3000 евро. Не можеш да го спреш, но можеш да помислиш тези 400 хил., които се водят трайно безработни, да бъдат вкарани в трудовия процес".

Връщането на казармата

Каракачанов заяви, че подкрепя идеята да се върне наборната военна служба. „Армията е институция, която дава не само умения на младите хора да защитават страната си, което е тяхно задължение по Конституция. За съжаление забелязвам, че някои инициативи на ВМРО или Патриотите се избутват настрани - и програмата за интеграция на ромите, и закона за доброволната военна служба”, обясни министърът на отбраната.

"Ще ги направим мъже, защото 25 години ни заливат със съзнанието, че преди всичко трябва да бъдем някакви европейци, някакви джендъризми. Всяка нация има своята ценностна система, ние като нация изоставихме нашата." Той допълни, че желаещите да преминат през казарма "ще се научат да защитават страната си, което е най-висшата чест за всеки българин.", обясни още военният министър.

Каракачанов: Разпоредил съм обучените за охрана на границата военни да са в готовност

„Аз съм разпоредил модулите в Българската армия, които са обучени през последните две години и половина за охрана на границата и ...

Шпионския скандал

Нашите контраразузнавателни структури си вършат работата и информация се събира и се анализира за всеки един опит на чужди фактори, без значение дали това са държави или други субекти, които се опитват по някакъв начин да се бъркат във вътрешната политика. Подобни случаи и опити има.", заяви Каракачанов. По думите му България се стреми към добри и приятелски отношения с Русия.

„Прокуратурата изнесе своите мотиви и аз съм склонен да ги уважа, докато тя се произнесе окончателно по въпроса. Темата обаче е много по-сериозна по отношение на опитите на различни външни фактори да влияят върху политическата обстановка в България. Тук не е въпроса само дали традиционно това се очаква да се върши от Русия, която поради напрежение в Черно море, кризата в Украйна, Крим и т.н. е доста активна в целия Балкански регион и у нас. Отношенията, които се зародиха между Русия и Турция също предполагат подобни съмнения. Прокуратурата си има своите мотиви, за да предприеме подобни действия”, каза той.

Той уточни, че има и други държави, които извършват шпионска дейност у нас. „Има държави, които се водят наши съюзници, които доста активно работят в подобна посока, а има и държави, които дори очакват нашата подкрепа за ЕС и НАТО, които също се опитват да извършват подобна дейност”, добави Каракачанов.

Спирането на ефира на БНР

Каракачанов: До края на годината ще сключим договор за нови патрулни кораби

До края на годината трябва да имаме сключен договор за строежа на нови патрулни кораби за Военноморските сили, каза във Варна министъръ...

По повод на скандала със спирането на ефира на Програма „Хоризонт” на БНР вицепремиерът заяви: „Прокуратурата е констатирала, че не е имало технически причини БНР да бъде спрян сигналът. Би следвало да се замислим по другия въпрос – ако някой иска да изразява своето отношение по една или друга тема, защо трябва да бъде за сметка на слушателите на БНР. Общественият интерес изисква подобни институции като БНР и БНТ по никакъв начин да не се замесват в политически игри или върху тях да се упражнява натиск. Ако някой обаче е оказвал натиск, нека тези, на който той е оказван, да кажат дали това са представители на властта, дали са някакви други структури или нещо различно”.

Местните избори

"На изборите в София и в която и да е община в България не участваме, за да подпомагаме един или друг, включително някой от нашите партньори. Там, където сме преценили и сме се договорили с нашите коалиционни партньори – НФСБ или ГЕРБ, ние сме направили съответната форма на коалиционно взаимодействие”, посочи Каракачанов и добави, че "по отношение на кандидатурата на г-н Сидеров за кмет на София, мога само да му пожелая успех."

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  А Каракачана като вземаше големия апартамент със широката тераса като за български владетел не рева?Като му подариха министерско кресло без опит и знания в армията не рева?Като му подариха депутатска заплата и влезе в активната политика по случайност, без никакъв,ама никакъв опит не рева? А сега като го мързи да работи и поема отговорност за глупостите си реве? Защо??????
 • БKП+ДC-KOЧИHA 4 БKП+ДC-KOЧИHA преди 1 месец Профил на трол?
  Тия БКП+ДС-чумавите прасета от коалицията "ЗаДунайска Кенефна КОЧИНА" съвсем изтрещеха, разбирайки че им идва края: Вече дрънкат несвързано и патриотарско "надъхани" всякакви глупости, които сменят на 180 градуса на всеки 5 минути! И БОКо; и бръснатия габровски компир; и ДС-Ванче караШкембе (който бил с голямо караДупе и приравнен "доктор по право" на ЮЗУни ХоРеМаг-а за продажба на дипломи); и Кат виж още ›› ка-дипломатка; и наложницата на чшае-шукарието Балефф; ......
 • допълнение 4.1 допълнение преди 1 месец Профил на трол?
  Красимир Каракачанов: Хората чакат както преди 1989 г. при социализма държавата да свърши всичко
  : 0 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Комундел безроден,обичаш повече Раша отколкото България ами оди си там, кво квичиш.
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не тумбак пищоФФ,вие като влизахте в парламента казахте,че ще увеличите жизненият стандарт с вдигане на пенсии и заплати. Г-н тумбак пищоФФ,хората искат държавата да СЪЗДАВА благоприятни условия на бизнеса,за да плаща тя добре на служителите си,бизнес на можещи и кадърни хора,които за съжаление всеки ден изчезват,защото ДЪРЖАВАТА ги принуждава под една и друга форма да изчезнат от страната...Став виж още ›› аш повеч смешен,отколкото уважаван политик,поне се спри
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  шкембе войвода Агент "Иван" Каракачанов перфектно обслужва Русия – отговаряйки за руските шпиони щедро хвърля кал и прави внушения за "близки и далечни страни", "наши съюзници" и "страни, които разчитат на нашата подкрепа за членство в ЕС и НАТО", които развиват подобна дейност.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Каракачанов да вземе да се чуе, какво говори. Съвети от човек, който сам си определя заплатата не ни трябва.
Последно в Актуално