Кънев заплаши, че РБ може да излезе от управляващото мнозинство

3929
Кънев заплаши, че РБ може да излезе от управляващото мнозинство
Снимка: БГНЕС

Ако от ГЕРБ се съгласят на промени в квотите за ВСС, това ще бъде денят, в който лично аз няма да имам нищо общо с мнозинството в този парламент, това може да се отнася и за партията ми и за коалицията Реформаторски блок.

Това заяви съпредседателят на ПГ на РБ Радан Кънев в коментар за предстоящите промени в конституцията, предаде БГНЕС.

Той подчерта за пореден път, че законопроектът е изключително важен и припомни, че от РБ са направили повече отстъпки, отколкото са приемливи за привържениците им.

„Имахме изключително тежки и успешни преговори през юли и смятам, че те зададоха формата на конституцията, под който сме се подписали”, подчерта Кънев.

Решението на КС за Конституцията: Очаквано измиване на ръцете?

Промените в Конституцията ще се обсъждат на първо четене в пленарната зала на 23 септември. Те ще бъдат подкрепени от ГЕРБ, Реформаторс...

Той разчита, че нито ГЕРБ, нито ПФ, нито ДСП биха се отметнали от подписите си, а това е само по себе си повече от 160 гласа в НС.

"Няма нужда някои хора да се правят на важни с публични популистични изказвания", заяви шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в кулоарите напарламента.

Цветан Цветанов обаче е категоричен, че ако "тези промени не минат, виновен ще е ГЕРБ и Радан Кънев". И призова за конструктивизъм в разговорите.

Шефът на депутатите от ГЕРБ разкри, че днес е провел поредица от срещи с всички парламентарни групи, за да може гласуването на 23 септември да мине без провали. Той е на мнение, че за да могат да се постигнат нужните гласове, трява да се говори равнопоставено и с управляващите партии, и с опозиционните, защото "за тях са гласували достатъчен брой избиратели, за да влязат в парламента".

Инспекторатът съгласен с разделянето на ВСС, вижда по-силно влияние на главния прокурор

Инспекторатът към Висшият съдебен съвет (ИВСС) съобщи, че излиза с положително становище по предложените изменения, предвиждащи създава...

Цветанов допълни, че квотното разпределение на членовете на Висшия съдебен съвет може да се коментира едва след като пристигне становището на Венецианската комисия. Той е убеден, че това ще се случи между първо и второ четене на конституционните промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика