М. Манолова: Нямаше диалог между браншовите организации на полицаите и властта

3099
М. Манолова: Нямаше диалог между браншовите организации на полицаите и властта
Снимка: БГНЕС

Начинът, по който бе взето решението за орязване социалните придобивки на полицаите и военните бе неуважителен, това важи за всички институции в държавата.

Това каза в студиото на bTV Мая Манолова. Тя съобщи, че е получила от съпруги на полицаи отворено писмо, с което се иска нейната намеса в спора.

Манолова: 221 жалби са постъпили от деня на встъпването ми

"221 жалби са постъпили от деня на встъпването ми, което е два пъти повече от досегашните темпове. Срещнала съм се е с почти 100 гражда...

„Нямаше диалог между браншовите организации на полицаите и властта, решението бе взето внезапно, така и бе съобщено”, допълни новият омбудсман. Манолова обаче определи действията на полицаите вчера като „недемократични” и посочи, че законът е за всеки.

Според нея, така обществото се настройва срещу един сектор в държавата, в случая полицията. Тя определи като правилна крачката днес да има среща между правителството и представители на полицията и военните. Диалогът е задължителен, правителството трябва да се коригира, смята омбудсманът.

Манолова не призна, че създадения под нейно лично ръководство Изборен кодекс е причина за хаоса в последните избори, с огромното количество невалидни бюлетини и недостатъчно хора за работа с протоколите в София.

Тя определи новата си функция в събитията около изборите като тази на "арменския поп" и се разграничи от решението на проблема, защото "не съм Румяна Бъчварова, Томислав Дончев или министър".

Манолова: Няма съвършен закон, не е съвършен и Изборният кодекс

Няма закон, който да е съвършен, не е съвършен и Изборният кодекс. Няма проблем дефектите, които той е показал да бъдат поправени. Това...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика