Марешки срещу "Обединени патриоти": В Европа няма как да легитимираме националисти

3369
Марешки срещу "Обединени патриоти": В Европа няма как да легитимираме националисти
Снимка: БГНЕС

"В Европа няма как да легитимираме националисти. От национализма до фашизма границата е малка – когато биеш хора по границата, това не е демокрация." Това заяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки и поясни, че според него името "Обединени патриоти" може да се разшифрова като "Опитомени патриотари".

Марешки уточни, че е уважил правото на най-голямата парламентарна партия да излъчи премиер, но е гласувал "против" състава на новото правителство заради участието на "Обединени патриоти" в него.

Марешки за имунитета си: Той така или иначе ще си падне

Готов съм веднага да си дам даде депутатския имунитет, но той така или иначе ще си падне, защото делото ми за рекет и побой трябва да п...

"Патерица няма да бъдем на никого, ще бъдем прожектор на българския народ”, обяви още Марешки пред bTV. Той посочи, че по-късно днес (10 май) ще получи и разгласи документи за скандална сделка в община на ГЕРБ. От думите му стана ясно, че става въпрос за два еднакви участъка (вероятно пътни) в две различни общини, единият от които, необяснимо защо, е струвал с 400 000 лв. повече.

Марешки, който е и зам.-председател на Народното събрание, може да остане без имунитет заради двете дела срещу него – за изнудване на собственик на пицария и за побой над общинския съветник Костадин Костадинов. Става дума за случай от преди няколко години, свързан с наема на заведението.

„Аз имам най-голям интерес този пасквил възможно най-бързо да приключи. Когато насреща си имаш лъв, ти го виждаш и може да се бориш. Когато ти се лепи бацил, ти не го виждаш.  Когато бацилът се лепне на някой известен човек, и той става известен”, коментира Марешки, като допълни, че ответната страна бави делото.

"Няма побой, има хора, които търсят конфликт с известни хора, за да станат известни – това момче преди няколко години се кандидатира за кмет и търсеше сблъсък с мен. С какво е известно това момче – че се удари в шамара на Веселин Марешки!", заяви още бизнесменът.

Калфин: Марешки ми боде очите в НС

”Нямам нищо против БСП и по идеи съм близък до тях, но партията периодично започва да се води от някой, който я води в съвсем раз...

Той посочи, че в случая става дума за лъжесвидетелстване – Костадинов твърди в съда, че като общински съветник се намесил в сюжета с пицарията и не познава собственика Асен Миланов, а на мероприятия на партията си „Възраждане” ходи с него и го представя като честен бизнесмен.

"Ако Бойко Борисов, всички знаем, че дясната му ръка е Цветан Цветанов, ако той каже „Аз Цветан Цветанов не го познавам, той ми се обади като добър гражданин и ме помоли за услуга", ще кажем, че е лъжец", заяви Веселин Марешки. Той обвини Миланов, че се ползва с "тежък прокурорски чадър", защото на 3 пъти е бил осъден за незаконно строителство в имота, но нарушенията продължават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Прокуратура за предизборна употреба и бухалките на мутрите: Дълбоката държава през погледа на АКФ

"Асен Василев прибра 5,4 милиарда лева от енергетиката": Делян Добрев пак раздава присъди

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика