Марешки за имунитета си: Той така или иначе ще си падне

1579
Марешки за имунитета си: Той така или иначе ще си падне
Снимка: БГНЕС

Готов съм веднага да си дам даде депутатския имунитет, но той така или иначе ще си падне, защото делото ми за рекет и побой трябва да продължи. Това заяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки.

Лидерът на „Воля” обяви, че прокурорката по делото го наказала, защото дал интервю пред Нова телевизия преди време. Отстраниха съдията по делото, защото не иска да ме осъди, е гледната точка на бизнесмена. Марешки заяви и, че имало решение на ВКС, че хората (бел. ред. – Асен Миланов), заради които тръгна делото, трябва да напуснат имота му. Въпросният Миланов влязал с дострояване в имота на Марешки, казва новият депутат. Бизнесменът каза и, че версиите да му се случва това са две – за да бъде спрян от състезанието за кмет на Варна или за да му бъде откраднат аптечния бизнес. Няма кой да ме защити, смята Марешки, според когото бившият варненски общински съветник Костадин Костадинов първо е говорил с прокурор, а после се появил пред пицарията на Асен Миланов и направил провокация, след което лидерът на „Воля” му ударил шамар. Кой някога е арестувал някого за шамар, възмути се бизнесменът пред Нова телевизия.

Светла Бъчварова се отказва от имунитета си

Депутатът от "БСП за България" Светла Бъчварова обяви, че още днес ще се откаже от имунитета си. Припомняме. че по-рано през деня гла...

Как и кой ще му вземе бизнеса? На този въпрос Марешки отговори, като разказа история за пловдивски бизнесмен, без да му споменава името, който го натиснали да си даде бизнеса, той не поискал, след това променили закона, бизнесменът си продал бизнеса на половин цена и веднага след това законът бил отменен. В България законите обаче не се отменят, а само се поправят. Веселин Марешки е убеден, че по подобна схема са искали да му вземат аптечния бизнес, защото по делото за рекет и побой трябвало да му блокират имоти, което не се е случило.

Не съжалявам, че не съм в правителството. Председател съм на една от трите най-големи партии в България, които влязоха самостоятелно в парламента, коментира Марешки и политическата ситуация.

Нека да изчакаме какво ще обяви Бойко Борисов, защото досега са ясни само имената на неговите министри. Не е ясно още дали няма наши експерти да са в правителството, но за нас най-важни са действията, не дори програмата, подчерта Марешки. Той даде подкрепа за следващото правителство, ако то работи в интерес на обществото. Марешки уточни отново, че не е добре за държавата сега да има нови избори, макар че „Воля” е с най-нисък резултат в Народното събрание и „чисто егоистично” партията му имала интерес пак да има избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика