Нинова: Борисов премиер на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията?

6953
Нинова: Борисов премиер на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията?
Снимка: БГНЕС

10 години танго на премиера и разпад на системите - Борисов, министър-председател на държавата ли е или управител на летен лагер за калинки в администрацията? Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на групата на БСП в парламента.

"В последните седмици ни заливат няколко скандала и тревоги. Скандалът с начина на провеждане на изборите, с водния режим в редица градове, проблеми в здравната система, напрежение около решението за болничните листове, корупционните скандали не спират.

Нинова предложи президентът да назначава шефа на КПКОНПИ, тя ще гласува против Цацаров и Найденов

Аз лично ще гласувам против кандидатурите на Сотир Цацаров и Симеон Найденов за КПКОНПИ. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред ...

От 288 къщи за гости, само 23 се оказват изрядни. Ще се окаже, че и тези, които са се осигурявали за две пенсии, ще получат по-малко, отколкото една. Всичко това буди тревоги и поставя въпроси.

Първият за управлението на държавата. Една криза се потушава с друга. Прехвърля се отговорността на слънцето, на дъжда, на другите, на лошите от опозицията, които искат да счупят държавата. Кризите не се решават, а се замитат", каза още Нинова.

Нинова се спря на проблема с водата. "Вчера ваши министри ни съобщиха, че близо 320 хил. българи бедстват, но по-странно е поведението им. Вчера министър каза: "Ще дам обобщена информация по отношение на водната криза в община Перник, а вчера разбрах от медиите не само в Община Перник, а и в други райони в страната, където има нарушен режим на водоснабдяването". Министърът на регионалното развитие е в отпуск и не намира причина да го прекъсне. Областният управител не знаел, че той отговаря.

Нинова обърна внимание и на предложението за болничните. "Неспособността да се справите със злоупотребите ви доведе да посегнете на основни трудови права. Четвърто, пенсионната криза. Ще се окаже, че осигуряващите се за две пенсии, ще получат по-малко, отколкото една", каза Нинова. Тя попита къде са парите на хората за Сребърния фонд.

Димов и Нанков без обяснение, но с идеи за водната криза в Перник, БСП с яростна критика

"С реализацията на проект за водна инфраструктура в Перник ще се намалят загубите на вода с 2.8 млн. куб. метра", съобщи по време на из...

"Изводът цели системи се разпадат по две причини. Вие сте некомпетентни да управлявате, да контролирате процесите", каза още Нинова.

Тя посочи, че ГЕРБ играят танго две напред - едно назад. "Така беше с болничните, така беше с тежките случаи в здравеопазването. Не искам да злоупотребявам с тях. Сутрин едно - вечер друго. Така не се управлява държавата. Уволнявате светкавично, за да потушите напрежението, но проблемите остават и се задълбочават. Следващата калинка продължава така до новата криза. И така - 10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите", заяви Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обясни, че премиерът е отишъл в Загреб с правителствения самолет, а Себастиан Курц пътува в икономическа класа. "Държавната машина, с държавните символи пътува на партийно мероприятие на ЕНП. Изводите оставям на зрителите" изтъкна Нинова. "Хвалите се, че ще давате 40 лв. на пенсионерите", каза тя и попита колко пенсии струва този полет на премиера до Загреб.

"Г-н премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата", допълни още тя.

Заради водната криза жители на Омуртаг ще блокират пътя Варна - София

Заради безводието в Омуртаг жителите на града се заканиха да блокират през двата почивни дни пътя Варна - София за един час по обяд....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика