Новият Изборен кодекс може да бъде приет окончателно до Коледа

29183
Новият Изборен кодекс може да бъде приет окончателно до Коледа
Снимка: БГНЕС

Моята цел и мисля, че това е реално – до края на тази сесия да бъде приет окончателно новият Изборен кодекс. Това е реално и нормално с оглед и на предстоящите европейски избори през май следващата година. Това каза пред журналисти председателят на Временната парламентарна комисия за изработване на проект за нов Изборен кодекс Мая Манолова, предаде „Фокус”.

Комисията завърши тримесечия си мандат с доклад, към който е приложен и проекта на Изборен кодекс. Предстои парламентът да приеме доклада и след това проектът да бъде представен пред отделните парламентарни групи.

Манолова: Не се чувствам употребена за сигнала в Костинброд

Няма нарушение на закона от моя страна в Деня на размисъл – изпълних гражданския си дълг, като подадох сигнал за гигантска манипу...

„Временната комисия имаше за задача да изработи проект на Изборен кодекс. Това и направихме. Комисията прие доклад за работата и ще предложи на парламента да реши да предостави на парламентарните групи изработения проект за упражняване на законодателна инициатива от народните представители. Това е и подходът, който беше използван от предишното Народно събрание. Ние сме изработили проект. За да стане той законопроект, трябва да получи подписите на народни представители, което ще стане в рамките на отделните парламентарни групи”, обясни Манолова.

„В изработването на проекта за Изборен кодекс участваха гражданските организации и движения, включително и тези, които бойкотираха, участваха с писмени предложения. Всички организации, които имат опит в наблюдение на избори, участваха косвено. Всички техни предложения са включени. Включени бяха препоръките на международните организации, на Венецианската комисия”, отбеляза председателят на комисията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика